26 tidligere topfolk indkaldt til afhøring

  donald_tusk_60

  EU-præsident Donald Tusk er blandt de 26 toppolitikere som PiS-regimet ønsker at gøre ansvarlige for omfattende momssvindel i Polen. I forvejen beskyldes Tusk for at stå bag ulykken i Smolensk i 2010. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Et flertal i det polske parlament, har besluttet at indkalde 26 tidligere højtstående polakker til afhøring i forbindelse med moms-svindel for milliarder.


  Omfattende momssvindel i Polen, har nu fået Kaczynski-flertallet i det polske parlament til at indkalde 26 tidligere topfolk i den polske administration til afhøring. PiS-medlemmer vil forsøge at give de 26 ansvaret for, at Polen har mistet milliarder gennem momssvindel. Det er perioden fra 2007 – 2015, parlamentet har fokus på.

  Donald Tusk igen, igen

  Tidligere statsminister Ewa Kopacz, tidligere indenrigsminister Bartłomiej Sienkiewicz og udenrigsminister Grzegorz Schetyna er tre af de 26 topfolk. Også tidligere statsminister og nuværende EU-præsident Donald Tusk bliver indkaldt. Men det er han vant til. Han har nemlig også flere gange været indkaldt til retten i Warszawa, i forbindelse med beskyldninger om at han og russiske Putin var ansvarlig for Smolensk ulykken, der kostede 96 højtstående polakker livet. Flyets kaptajn blev presset til at lande flyet af Kaczynski-brødrene, hvilket blev fatalt. Men den udlægning accepterer Kaczynski-regiment ikke.

  Falske rygter

  Kaczynski brødrene forhindrede Donald Tusk i at blive præsident i 2005, da de efter første valgrunde spredte falske rygter om Tusk fars relationer til Nazityskland. Donald Tusk vandt valgets første runde stort, men efter beskyldningerne blev det Lech Kaczynski der blev præsident i stedet for.

  Spliden i Polen fortsætter på uformindsket styrke.