276 anholdt efter gadekampe på nationaldagen

  gadekampe_polen_11_november

  Tusindvis af hætteklædte personer gik til angreb på politiet under en ellers fredelig uafhængighedsmarch, i anledning af Polens nationaldag. Privatfoto.


  WARSZAWA: Politiet måtte bruge vandkanoner og gummikugler, da tusindvis gik til angreb på politiet på nationaldagen i Polen.


  Den nationale helligdag blev heller ikke i år gennemført uden optøjer.

  32 kvæstet

  Det fredelige optog med den polske præsident i spidsen, blev afløst af vold og optøjer. 276 blev anholdt og 32 kvæstet, 12 af dem er politikfolk oplyser politiet.

  Mænd, der var iført elefanthuer og hætter kastede sten mod politiet, da den ellers fredelige march krydsede Poniatowski-broen i centrum af Warszawa, sent på eftermiddagen.

  Vandkanoner og gummikugler

  Politiet brugte vandkanoner og gummikugler mod de voldelige demonstranter.

  – En stor gruppe af hooligans blev isoleret fra den forreste del af marchen, da de overfaldt politiet ved Washington rundkørsel, siger talsmand for politiet i Warszawa, Mariusz Sokolowski til Polsk Radio.

  Titusinder forklædte

  Arrangørerne hævder, at “titusinder” af personer fra højreekstremistiske partier og andre grupperinger fra flere fodboldklubber, dukkede op til demonstrationen.

  – Hvert år, er der altid folk fra nationale bevægelser, der forsøger at forstyrre marchen, siger arrangørens talsmand, Krzysztof Bosak til nyhedsbureauet IAR nyhedsbureau. Han understreger også, at de hætteklædte mænd var ikke en del af demonstrationen.

  Uden om ambassade i år

  Sidste år på nationaldagen var der også problemer og optøjer, der kulminerede foran den russiske ambassade i Warszawa. I år havde myndighederne lagt ruten uden om ambassaden for at hindre en gentagelse.

  SE VIDEO
  Youtube: Warszawa 11. november 2014