29 døde på de polske veje i forlænget weekend

ole_oestergaard_trafik_polennu
Det blev en travl miniferie for politiet og redningstjenesterne. 29 blev dræbt på de polske veje fra fredag til og med mandag. Foto: Ole Østergaard.

WARSZAWA: 29 mistede livet på de polske veje i den forlængede august-weekend. 341 blev kvæstet i 268 ulykker.


29 mennesker blev dræbt og 341 såret på de polske veje i 268 ulykker fra fredag til og med mandag, der var helligdag i Polen. Der har været en omfattende trafik, ikke mindst hjulpet godt på vej af det gode vejr, der har fået mange polakkerne til rejse i den forlængede weekend. Den 15. august var katolsk helligdag, og de polske væbnede styrkers dag.

1.600 spritbilister

I samme periode har politiet anholdt 1.600 spritbilister, siger Mariusz Kurczyk fra det nationale politihovedkvarter (KGP).

Strengere straffe

Polen er kendt for at have nogle af EU’s farligste veje, og som modtræk har regeringen forhøjet bødernes størrelse markant. Den højeste bøde man kunne få i trafikken, var tidligere på 5.000 zloty. I dag er den maksimale bødestørrelse hævet til 30.000 – altså en seksdobling.

Hvis man som bilist overskrider hastighedsgrænsen med mere end 30 kilometer i timen, så vanker der nu en bøde på 800 zloty.

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.