57 lande diskuterer Europas menneskerettigheder

  OSCE_konference_i_Warszawa

  EU’s repræsentant for menneskerettigheder Stavros Lambrinidis var med til at åbne konferencen for menneskerettigheder i Europa mandag. Foto: Piotr Markowski.


  WARSZAWA: Flere tusind regeringsrepræsentanter og menneskerettighed-aktivister mødes for 20. gang i Polens hovedstad.


  Roma-befolkningens rettigheder, flere kvindelige politi-betjente og bedre uddannelse i menneskerettigheder for sundhedspersonale er nogle af temaerne på dette års konference om menneskerettigheder og demokrati, der finder sted i Warszawa i disse dage

  Sikkerhed og Samarbejde i Europa

  Organisationen for Sikkerhed og Samarbejde i Europa (OSCE) arrangerer konferencen. OSCEs kontor for menneskerettigheder har hovedsæde i Warszawa og overvåger udviklingen inden for demokrati og menneskerettigheder i hele Europa.

  20 års jubilæum

  Den årlige konference i Warszawa, hvor de europæiske lande diskuterer, om de lever op til de menneskerettigheder, de har forpligtet sig til, har 20-års jubilæum i år. Den blev holdt første gang i 1993, kun fire år efter Berlinmurens fald. I år deltager flere tusind repræsentanter for Europas regeringer og menneskeretsaktivister fra 57 forskellige lande. Konferencen varer i alt 14 dage.

  Mange NGO’er

  Udover repræsentanter for de europæiske regeringer bliver konferencen også besøgt af mange NGO’er, der kæmper for menneskerettigheder i hele Europa, og er kommet for at diskutere religionsfrihed, retten til demokratiske valg og forsamlings- og ytringsfrihed.