68 procent af polakkerne tilfredse med demokratiet

  det_polske_parlamentet

  68 procent af polakkerne foretrække demokrati frem for andre styreformer, viser en ny undersøgelse. 19 procent er imod. Arkivfoto.


  WARSZAWA: 68 procent af polakkerne foretrække demokrati frem for andre styreformer, viser en ny undersøgelse. 19 procent er imod.


  Ifølge den seneste CBOS meningsmåling mener 71 procent af de adspurgte polakker, at demokrati ikke kan betragtes som en ideel styreform, men det er den bedste blandt de eksisterende politiske systemer.

  Fleste tilfredse med demokratiet

  68 procent af polakkerne anerkender demokrati fremfor andre styreformer. 19 procent af polakkerne har det modsatte synspunkt, mens 13 procent ingen mening om sagen.

  54 procent af de adspurgte er af det opfattelse, at det at have en demokratisk valgt regering er vigtigt, men 37 procent af polakker mener dog, at i nogle situationer kan ikke-demokratiske regeringer fungere bedre.

  Polakker delte

  På et spørgsmål om hvorvidt demokratiet fungere i Polen er polakkerne delte. 47 procent er tilfredse med hvordan demokratiet fungerer i Polen, men lige så mange er utilfreds.

  En ud af fire mener, at det politiske liv i Polen fremmer demokratiet, mens 27 procent mener at poltiske liv er skadeligt for demokratiet.