Årets sportsnavn i Polen vandt historisk sejr

  kamil_stoch_jan_2018

  Den 30-årige polak, OL-guldvinder og tidligere verdensmester, har skrevet historie ved at vinde alle konkurrencer i Firebakke-turneringen. Han fører VM-serien og blev tillige Årets Sportsnavn 2017 lørdag aften i Polen. Privatfoto.


  WARSZAWA: Den polske skihopper Kamil Stoch vandt en historisk sejr i Firebakke-turneringen. Lørdag blev han Årets Sportsnavn 2017.


  Den polske verdensmester og OL-guldvinder, Kamil Stoch, vandt en historisk sejr lørdag, da han også kom længst i fjerde afdeling af Firebakke-turneringen.

  Fire på stribe

  De tre første konkurrencer i Oberstdorf, Garmish-Partenkirchen og Innsbruck blev nemlig også vundet af Stoch. Han er efter sejren i Bischofshofen blot den anden skihopper nogensinde, der har vundet alle fire konkurrencer i Firebakke-turneringen. Udover hæderen betyder sejrene også, at polakker nu fører kampen om VM-titlen suverænt. En anden polak, Dawid Kubacki, blev nummer ni ved konkurrencen, og er nu på en samlet 6. plads i kampen om verdensmesterskabet.

  Årets sportsnavn

  Lørdag aften skrev Kamil Stoch sig atter ind i historiebøgerne, ved at blive Årets Sportsnavn 2017 i Polen. Det skete efter en afstemning ved et tv-show, der er arrangeret af Polsat og sportsmagasinet Przeglad Sportowy. Den polske landstræner i skihop blev samtidig kåret til Årets Træner 2017. Årets sportsbegivenhed blev World Games 2017 for handikappede, der blev gennemført i Wroclaw.

  Kamil Stoch vandt titlen som Årets Sportsnavn i skarp konkurrence med blandt andre fodboldtopscoren Robert Lewandowski, den tidligere speedwayverdensmester Tomasz Gollob og Årets Atlet i USA 2017, verdensmesteren i hammerkast Anita Wlodarczyl.