ADVARSEL: Flere oversvømmelser på vej i Krakow

flere oversvømmelser
Oversvømmelser har allerede ramt det sydlige Polen, og flere oversvømmelser er på vej, oplyser myndighederne. Flere steder er Wisla gået over sine bredder. Foto: OP Redningstjenesten.

KRAKOW: De polske myndigheder advarer om flere oversvømmelser frem til natten til fredag i det sydlige Polen.


Kraftig nedbør har udløst flere oversvømmelser i det sydlige Polen. Og der er flere på vej, advarer myndighederne. Varslet er udsendt af IMGW og er gældende frem til torsdag klokken 23.00.

Flere oversvømmelser på vej

Mange steder i Krakow regionen er flere veje allerede oversvømmet. Redningstjenesten er blevet tilkaldt mere end 100 gange det seneste døgn. Fire steder er floden Wisla løbet over sine bredder.

Sebastian Woźniak, der er talsmand for brandvæsenet i Krakow, siger, at alle kræfter og ressourcer er i allerhøjeste alarmberedskab. Følg vejret i Polen nederst på forsiden af polennu.dk eller se mere på linket til IMGW.

Der varsles om nedbørsmængder på over 100 millimeter (mm) og dermed flere oversvømmelser.

LINK: Vejrtjenesten IMGW

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.