Aftale om dansk-polsk gasledning i december

  gas_pgnig

  Der underskrives en aftale med Danmark om en ny gasledning i begyndelsen af december. Torsdag sikrede den polske energigigant PGNiG sig en stor aktiepost i et norsk borefelt af det tidligere Statoil. Arkivfoto.


  KØBENHAVN: Aftalen om en gasledning mellem Danmark og Polen – Baltic Pipe – bliver underskrevet i december, skriver polske medier. Torsdag købte Polen sig ind i et norsk gasfelt.


  I begyndelsen af december underskrives aftalen mellem de to gasoperatører; polske Gaz-System og danske Energinet. Det siger den polske viceminister Piotr Naimski til polske IAR.

  Gas fra Norge og Danmark

  Baltic Pipe skal sikre Polen uafhængighed af russisk gas. Med den nye gasledning kan polakkerne få gas fra Norge og Danmark, og nu er det ifølge den polske viceminister ganske vist at aften underskrives i begyndelsen af december. Baltic Pipe skal kunne flyttet 10 milliarder kubikmeter gas om året.

  Købt aktie i norsk gas

  Det polske statsejede energiselskab PGNiG købte torsdag 42 procent af aktierne i Tommeliten Alpha gas feltet i Norge fra det tidligere Statoil.

  Direktøren i PGNiG siger, at prisen er på 220 millioner dollars, og at det blandt andet er gassen derfra der skal komme til Polen gennem Baltic Pipe.

  LÆS MERE
  Eksternt link: PGNiG meddelelse (engelsk)

  Klar til 2022

  Byggeriet af Baltic Pipe skal begynde i 2020, og den nye rørledning skal være færdigbygget i 2022, hvor Ruslands gasaftale med Polen udløber, oplyser den polske viceminister Piotr Naimski.