Jacek_Saryusz_Wolski_euromaidan

Det polske medlem af Europa-Parlamentet Jacek Saryusz Wolski siger, at aftalen mellem EU og Ukraine formelt indgås tirsdag. Foto: Martin Lahousse/Euromaidanpr.


WARSZAWA: Samarbejds-aftalen mellem EU og Ukraine lynbehandles, og underskrives tirsdag.


Europa-Parlamentet vil hastebehandle associeringsaftalen mellem EU og Ukraine. Aftalen indgås formelt efter planen på tirsdag.

Det oplyste det polske medlem af Europa-Parlamentet, Jacek Saryusz Wolski på et pressemøde i Warszawa.
Han sagde også, at under normale omstændigheder ville behandlingen af aftalen først kunne ske i november, men på grund af krisen i Ukraine, har parlamentet taget de nødvendige skridt til en hastebehandling.

Kiev og Bruxelles

Saruysz-Wolski sagde, at ratificerings-ceremonien vil blive afholdt tirsdag den 16. september. Det ukrainske parlament vil have en debat om aftalen på samme tid, og der vil være direkte tv-forbindelse mellem Bruxelles og Kiev for at fejre aftalen.

Russisk indblanding

Rusland har også set aftalen, og har på den baggrund fremsendt 2.600 ændringsforslag til EU. Men Jacek Saryusz-Wolski er sikker på, at EU ikke vil tage ændringsforslagene alvorligt.

– Aftalen vil blive et stærkt signal om solidaritet med Ukraine, og stopper alle spekulationer om aftalen udsættes, sagde Saryusz-Wolski.

1. november

Når aftalen indgås tirsdag, vil de vigtigste dele af aftalen træde i kraft med virkning fra den 1. november.