Aftalen mellem EU og Ukraine hastebehandles

  Jacek_Saryusz_Wolski_euromaidan

  Det polske medlem af Europa-Parlamentet Jacek Saryusz Wolski siger, at aftalen mellem EU og Ukraine formelt indgås tirsdag. Foto: Martin Lahousse/Euromaidanpr.


  WARSZAWA: Samarbejds-aftalen mellem EU og Ukraine lynbehandles, og underskrives tirsdag.


  Europa-Parlamentet vil hastebehandle associeringsaftalen mellem EU og Ukraine. Aftalen indgås formelt efter planen på tirsdag.

  Det oplyste det polske medlem af Europa-Parlamentet, Jacek Saryusz Wolski på et pressemøde i Warszawa.
  Han sagde også, at under normale omstændigheder ville behandlingen af aftalen først kunne ske i november, men på grund af krisen i Ukraine, har parlamentet taget de nødvendige skridt til en hastebehandling.

  Kiev og Bruxelles

  Saruysz-Wolski sagde, at ratificerings-ceremonien vil blive afholdt tirsdag den 16. september. Det ukrainske parlament vil have en debat om aftalen på samme tid, og der vil være direkte tv-forbindelse mellem Bruxelles og Kiev for at fejre aftalen.

  Russisk indblanding

  Rusland har også set aftalen, og har på den baggrund fremsendt 2.600 ændringsforslag til EU. Men Jacek Saryusz-Wolski er sikker på, at EU ikke vil tage ændringsforslagene alvorligt.

  – Aftalen vil blive et stærkt signal om solidaritet med Ukraine, og stopper alle spekulationer om aftalen udsættes, sagde Saryusz-Wolski.

  1. november

  Når aftalen indgås tirsdag, vil de vigtigste dele af aftalen træde i kraft med virkning fra den 1. november.