Agnieszka Holland skal instruere polsk krimi-serie

  Agnieszka_Holland_i_Grand_Teatret

  Agnieszka Holland på besøg i Grand Teatret i København. Foto: Martin Bager, polennu.dk.


  WROCLAW: Første episode af krimiserien om inspector Mock instrueres af Agnieszka Holland, der også er aktuel som instruktør i serien House of Cards.


  En af Polens mest kendte og anerkendte instruktører Agnieszka Holland, skal stå for at instruere første episode af en ny polsk krimi-serie i fire afsnit, der filmatiseres på baggrund af Marek Krajewskis romaner om detektiven Eberhardt Mock. Det er blevet offentliggjort af Krajewski selv på hans facebook side.

  Detektiv fra mellemkrigstiden

  Romanerne om Eberhardt Mock er blevet oversat til 14 sprog. Handlingen foregår i Wroclaw i mellemkrigstiden, da byen var tysk og bar navnet Breslau.

  Handlingen i de senere romaner er flyttet til Lviv i Ukraine, der i mellemkrigstiden var polsk og bar navnet Lwow, men den kommende krimi-serie vil foregå i mellemkrigstidens Breslau.

  Instruerer også House of Cards

  Agnieszka Holland er aktuel som instruktør på TV-serier i disse uger. Det er kun en uge siden, at det blev offentliggjort, at Agnieszka Holland skal instruere to afsnit af den amerikanske TV-serie House of Cards med Kevin Spacey i hovedrollen.

  Tidligere har Holland instrueret afsnit af den amerikanske udgave af Forbrydelsen The Killing og TV-serierne Rosemary’s Baby og The Wire.

  Oscar-nomineret to gange

  Agnieszka Holland startede sin film-karriere i 1970’erne, hvor hun assisterede polske instruktører som Andrzej Wajda og Krzysztof Zanuzzi.

  Hun er mest kendt for for film som Europa, Europa, der fik en Oscar-nominering i 1991, Olivier, Olivier (1992), Washington Square (1997) og I Mørket (2011), der blev nomineret til en Oscar for bedste fremmedsprogede film i 2012.