Amerikansk præsident-kandidat besøger Polen

  Mitt_Romney


  WARSZAWA: Den amerikanske præsidentkandidat Mitt Romney vil besøge Polen.


  Den amerikanske præsidentkandidat Mitt Romney tager til London den 27. juli til åbningen af OL. Herefter går turen til Israel, Tyskland og Polen. Det skriver politco.com.

  Fælles skepsis

  Den amerikanske præsidentkandidat vil love Polen at etablere tættere forbindelser, bl.a. fordi Polen deler Romneys skepsis overfor Rusland, hedder det på netavisen.

  US-ros til Polen

  Romney, der stiller op mod Barack Obama, fremhæver at han i Polen vil have grundige samtaler om forholdet til Rusland, og han minder om den ros som Georg Bush gav polakkerne for deltagelsen i Irak-krigen i 2003. Romney siger også, at forholdet mellem Washington og Warszawa, ikke har været særlig varmt under Barack Obamas embedsperiode.

  Bad Obama timing

  Portalen skriver, at “polakkerne var vrede, da Obama i 2009, på 70-årsdagen for den sovjetiske invasion af Polen, annoncerede planerne om at træde ud af missilskjolds-aftalen mellem USA og Polen. Romney er bekymret over Obama administrationens forhold til Moskva.

  Barack Obama blev fornylig meget upopulær i Polen, da han i en tale i det Hvide Hus, henviste til ”polske dødslejre” i stedet for ”nazistiske koncentrationslejre”.