Amerikansk tv gør grin med ny polsk kommunisme

  trump_usa_polen

  Det hele er iscenesat som i tiden under Warszawa-pagten og Sovjetunionen, skriver flere amerikanske medier i forbindelse med forberedelserne til Donald Trumps første besøg i Polen på torsdag. Arkivfoto.


  WASHINGTHON: Den amerikanske tv-station NBC News sammenligner de polske forberedelser til Trump besøget med arrangementerne i Sovjetunionen.


  Det vil ikke se for pænt ud, hvis der er for mange protester når den amerikanske præsident Donald Trump kommer på lynvisit til Warszawa torsdag. Sådan har de polske værter formentlig tænkt, for det er kun meget regeringsvenlige medlemmer der skal lytte til den amerikanske præsident, skriver flere amerikanske medier.

  Som i Sovjetunionen

  NBC News skriver, at forholdene til besøget i Warszawa er som i det tidligere Sovjetunionen, hvor loyale partifunktionærer og deres familier blev transporteret og vist frem, når der skulle laves pr-film og parader for at sikre den folkelige opbakning.

  Kun PiS-tilhængere

  Medlemmer af regeringspartiet Lov og Retfærdighed i parlamentet har hver udpeget 50 deltagere som bliver transporteret til Warszawa fra hele Polen for at sikre en loyal tilskuerflok til den kontroversielle amerikanske præsident. Donald Trump holder en 30 minutter lang tale på en plads i Warszawa, hvor de PiS-udpegede medlemmer er de eneste deltagere.

  Ikke Kaczynski

  Den amerikanske præsident har afvist at mødes med Jaroslaw Kaczynski og Polens statsminister Beata Szydlo. Præsident Andrzej Duda er sin amerikanske kollegas vært.

  Lech Walesa

  Den tidligere polske præsident Lech Walesa skal muligvis mødes med Donald Trump, hvis man skal tro lokale medier i Gdansk. Lech Walesa vil ikke kommentere rygtet, men det er en kendt sag at Trump og Walesa har kendt hinanden i mange år.

  Det anslås at der bor 9,5 millioner polsk-amerikanere i USA.