Amerikanske senatorer advarer Polens regering

USA advarer Polens regering
Der er kold luft mellem USA og Polen. Her er det dog lykkedes den polske præsident Andrzej Duda at trykke hånd med Joe Biden under et internationalt besøg i USA. Foto: Kancelaria Prezydenta/RP.

WASHINGTON: Amerikanske senatorer advarer i et åbent brev Polens regering mod en ny medielov, der kan lukke den uafhængige tv-station TVN.


Medlemmer af det amerikanske senat har onsdag offentliggjort et åbent brev, hvor de advarer Polens regering mod at lukke den populære og uafhængige tv-station TVN. Det er en ny medielov, der kan lukke tv-station, da den er amerikansk ejet. Ifølge regeringens ny medielov, må kun udenlandske virksomheder drive tv, hvis de er i EU-området.

Ingen i Polen er i tvivl om, at Kaczynski-regeringen ønsker at lukke tv-stationen, da den er kritisk overfor regeringen. Og det er baggrunden for, at de amerikanske senatorer direkte advarer den polske regering mod loven.

Advarer Polens regering

Det amerikanske senat – og den amerikanske præsident Joe Biden – følger nøje den demokratiske udvikling i Polen. US-senatorerne er også bekymret over de polske værdier, da Polen er medlem af NATO som er bygget på åbne demokratier.

– Hvis loven bliver vedtaget, vil det diskriminere virksomheder uden for EU og sandsynligvis føre til massiv exit af amerikanske investeringer i Polen, advarer senatorerne.

LINK: Det amerikanske overhus; Senatet

– Enhver beslutning i den retning (medieloven, red.) kan få meget negative konsekvenser for samarbejde omkring forsvar og handelsforbindelser. Vi opfordrer indtrængende den polske regering til at afstå fra at træffe beslutninger, der kan påvirke vores relationer på lang sigt, skriver senatorerne.

– Vi kan også læse i indholdet, at den polske regering begynder at afvige fra de demokratiske standarder, f.eks. ved at begrænse mediers uafhængighed og undergrave en af ​​de største USA-investeringer i Polen.

Mere nyt fra Polen på dansk? Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.
Åbent brev fra USA-senatorer til Polens regering.