Andrzej Duda og Mette Frederiksen til klima møde

Klima Danmark Polen
Polens præsident Andrzej Duda er inviteret til virtuelt klima topmøde af den amerikanske præsident Andrzej Duda. Danmark er også inviteret, men det bliver ikke HKH Kronprinsen der deltager på Danmarks vegne, men statsminister Mette Frederiksen. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

WASHINGTON: Den polske præsident Andrzej Duda og Danmarks statsminister er inviteret til klima møde af den amerikanske præsident.


Klima møde i USA: Polens præsident Andrzej Duda og den danske statsminister Mette Frederiksen, er inviteret til klimatopmøde af den amerikanske præsident, Joe Biden. Kun seks EU-lande er inviteret med; Polen, Danmark, Tyskland, Frankrig, Italien og Spanien. Norge deltager også. I alt er 40 ledere fra hele verden inviteret med til mødet.

Polens præsident er inviteret med for at fortælle om jobskabelse og klimapolitik, oplyser præsidentens stabschef, Krzysztof Szczerski, det polske nyhedsbureau PAP.

Eksternt link: Det Hvide Hus

Den danske statsminister Mette Frederiksen er formentlig inviteret med, fordi Danmark har mange grønne løsninger at tilbyde.

Det virtuelle klimatopmøde finder sted 22. og 23. april og vil blive livestreamet, oplyser Det Hvide Hus. Den 22. april er det Jordens Dag.

Eksternt link: Andrzej Duda inviteret til Bidens klima møde

danmark polen
Danmarks statsminister Mette Frederiksen og EU-præsidenten er også inviteret med til klima møde med Joe Biden. Foto: Lars Møller, polennu.dk.

Ifølge en international opgørelse, er Danmark verdens grønneste land. Polen er nummer 37. Se hele rangordningen her.

Støt polennu.dk, og få flere daglige nyheder fra Polen på dansk. Hvis ja: Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, VISA, MASTER og andre anerkendte og sikre betalingsformer.