Anholdt for planer om attentat mod parlamentet

  abw_politi_special_styrker_polen_polsk

  Politiet i Krakow har anholdt en 28-årig mand der har udsendt dødstrusler, og som ville planlægge et angreb mod det polske parlament. Arkivfoto.


  KRAKOW: En 28-årig mand er onsdag anholdt for at udsende dødstrusler mod Lech Walesa, og for planer om et angreb på det polske parlament.


  En 28-årig polak er anholdt, sigtet for at udsende dødstrusler og for planer om et angreb på det polske parlament Sejmen. Det meddelte anklagemyndigheden i Krakow onsdag. Gerningsmanden har erkendt sin skyld.

  – Manden var klar til at ofre sit eget liv på et attentat, siger Miroslawa Kalinowska-Zajdak fra Distriktsanklageren kontor i Krakow. Den 28-årige har ikke kunnet redegøre fuldt ud for sine motiver, oplyses det iøvrigt.

  Trusler mod Lech Walesa

  I mandens lejlighed fandt politiet knive, våben og en gasmaske. Den 28-årige blev opdaget, da det var ham der sendte en patron til Polens tidligere præsident Lech Walesa og til ti borgmestre i Polen. Forsendelserne indeholdt også en trussel om, at de skulle trække sig fra politik inden syv dage – i modsat fald ville de blive myrdet som Gdansk borgmester Pawel Adamowicz blev det i januar.