Anklagemyndighed indleder sag om mordforsøg

politiet_i_polen_har_lukket_racistisk_hjemmeside
Polsk politi har indledt efterforskning af ulykken fredag som mordforsøg. 15 person blev påkørt, mens yderligere fire personer blev kvæstet i deres biler. Alle er udenfor livsfare. Den varetægtsfængslede 33-årige mentalt syge chauffør, handlede måske ikke alene. Han afhøres lørdag. Arkivfoto.

SZCZECIN: Anklagemyndigheden har indledt efterforskningen af påkørslerne fredag som mordforsøg. 19 mennesker blev kvæstet.


Anklagemyndigheden i Vestpommern har indledt efterforskning for mordforsøg. Det sker efter at en 33-årige mentalt syg person fra Szczecin, kørte ind i en menneskemængde, der ventede på en sporvogn ved et stoppested. Derefter fortsatte bilen ind i tre andre biler, og chaufføren forsøgte herefter at forlade gerningsstedet. 15 personer blev kvæstet ved påkørslen, og fire i de biler han ramte efter. De er alle meldt udenfor livsfare, og ingen er i kritisk tilstand.

Ikke alene

Den 33-årige blev straks pågrebet, og varetægtsfængslet i 48 timer. Anklagemyndigheden mener der var tale om et overlagt mordforsøg. De polske tjenester undersøger påstande om, at den 33-årige ikke var alene om aktionen.

– De indsamlede beviser tyder på, at kollisionen med gruppen af fodgængere var forsætlig og ikke skyldtes trafiksituationen, siger anklager Piotr Wieczorkiewicz, der er talsmand for distriktsanklagemyndigheden i Szczecin, i et interview med Wirtualna Polska.

Den 33-årige skal afhøres lørdag, og risikerer livsvarigt fængsel.

Mordforsøg i centrum

Ulykken fandt sted fredag på Rodła-pladsen i centrum af Szczecin. Efter at gerningsmanden var kørt ind i en gruppe fodgængere fortsatte han, og forårsagede en kollision med tre andre biler på Wyzwolenia Avenue.

De sårede blev bragt til tre hospitaler i Szczecin; på Arkońskavej og Unii Lubelskavej og i Zdunów.

Borgmester klar med krisehjælp

– Ansatte fra det kommunale familie støttecenter blev også sendt til ulykkesstedet for at yde psykologisk støtte til de mennesker, der blev bragt dertil. Hvis der stadig er behov for behov i denne sag, er vi her for at hjælpe. Telefonnumre, der giver dig mulighed for at kontakte psykologer, findes på vores hjemmesider, sagde Piotr Krzystek, borgmester i Szczecin, under en pressekonference fredag.

Ifølge det russiske nyhedsbureau TASS, blev gerningsmanden pågrebet under flugtforsøg fra gerningsstedet.

polennu.dk er verdens førende medie, når det gælder nyheder på dansk om Polen. Men vi har fravalgt at have en betalingsmur – for vi vil så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan donere valgfrit beløb via MOBILEPAY 23435905
– eller via bank eller kort på f.eks. 200,00 eller 500,00 kroner.