Anna Werenberg om Kaczynski og situationen i Polen

Danmarks tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og Polen ekspert Anna Werenberg. Foto: Lars Møller.

KØBENHAVN: Polen-ekspert Anna Werenberg fortæller i DR programmet Genstart om Kaczynski-brødrene, Smolensk-ulykken, abort, kommunismen og hendes fascination for Polen og polakkerne.


DR-podcast Genstart med Knud Brix i dag om situationen i Polen. I studiet har han Anna Werenberg med under overskriften: Ikke mere PiS. Om programmet skriver DR:

Partiet PiS har taget magten over domstolene og medierne i Polen. Nu vil de også bestemme over kvinders kroppe og stramme abortloven. Forrest i det stærkt nationalkonservative polske regeringsparti, PiS, står den magtglade enæggede Kaczynski-tvilling. Men måske har han forregnet sig denne gang. Trods corona og forsamlingsforbud strømmer kvinderne ud på gaderne i protest mod abortloven. De er klædt i sort, og de gider ikke mere pis. Polen-kender Anna Werenberg fortæller, hvorfor lige præcis abortrettigheder risikerer at blive det første søm i regeringens ligkiste.

Uddannet i Krakow

Anna Werenberg er uddannet i polsk, har studeret i blandt andet Krakow, har arbejdet på den polske ambassade i København og på den danske ambassade i Warszawa. Werenberg er i dag forskningsmedarbejder på Langelands Fortet og har tidligere været journalist for polennu.dk.

Hør 25 minutters DR Genstart

Programmet giver et godt, grundigt og levende indblik i den aktuelle politiske situation i Polen, og godt underbygget med historiske lydoptagelser fra DR-arkiverne. God fornøjelse.

HØR DR Genstart om Polen her

PS! Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.