Anti-korruption: Ingen undersøgelse af Kaczynski

  jaroslaw_kaczynski
  Jaroslaw Kaczynski blev kåret som Årets Mand 2019 søndag aften, og sagde i sin takketale at nu er tiden inde til at det gode skal vinde over det onde, ikke alene i Polen, men i Europa – ja, måske i hele verden, sagde prisvinderen. Arkivfoto.

  Afsløringerne af Jaroslaw Kaczynskis involvering i blandt andet ejendomsselskaber får ingen følger på denne side af et valg. Der er ikke flertal for at ophæve hans parlamentariske immunitet, ligesom anti-korruptionsenheden CBA heller ikke finder grundlag for at undersøge partiformanden nærmere. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Polens særlige anti-korruptions enhed CBA finder ikke grundlag for at undersøge Kaczynskis økonomiske forhold nærmere efter afsløringer.


  De omfattende afsløringer i dagbladet Gazeta Wyborcza af Jaroslaw Kaczynskis rolle i en række ejendomsselskaber, og partiformandens sammenblanding mellem økonomiske og politiske interesser, får ikke Polens særlige anti-korruptionsenhed CBA til at undersøge partiformanden nærmere.

  Intet grundlag

  CBA finder nemlig ikke grundlag for at iværksætte en nærmere undersøgelse af Jaroslaw Kaczynski. CBA har blandt andet til opgave at kontrollere, at de oplysninger og erklæringer som medlemmer af Polens parlament giver om deres økonomiske forhold og interesser, er korrekte.

  Hastebehandling

  Flere oppositionspolitikere har undret sig over, at CBA indenfor en arbejdsdag, har kunnet afgøre at der ikke er noget ulovligt i Kaczynski involvering i store byggeprojekter og ejendomsselskaber. Andre undersøgelser trækker ofte ud i årevis. De omfattende afsløringer af Kaczynski er baseret på hemmelige optagelser af Jaroslaw Kaczynski og anden solid dokumentation. Men det gør ikke indtryk på CBA.

  Etableret af Kaczynski

  Den særlige anti-korruptionsenhed CBA blev dannet i 2006, da Jaroslaw Kaczynski var statsminister. Chefen for CBA, Bejda, har tidligere arbejdet for et af de ejendomsselskaber, som Kaczynski har kontrollen over.

  LÆS MERE
  Eksternt link: CBA Antikorruptions enhed