Arbejdet med Baltic Pipe gasledningen genoptages

Baltic Pipe
Byggeriet af gasledningen Baltic Pipe genoptages, efter at Miljøankenævnet underkendte miljøgodkendelsen af projektet. Afbrydelsen ventes at betyde en forsinkelse på tre måneder. Foto: Energinet.

FREDERICIA: Arbejdet med Baltic Pipe gasledningen i Danmark genoptages efter ny miljøtilladelse. Byggeriet ventes forsinket med tre måneder.


Det danske selskab for Baltic Pipe forbindelsen, Energinet, har lørdag meddelt, at arbejdet med gasledningen genoptages. Det sker efter at Miljøankenævnet havde underkendt Miljøstyrelsen godkendelse den 31. maj. Afgørelsen betød et omgående stop for anlægsarbejdet.

Men nu fortsætter byggeriet. Eller dele af det. Nogle delentrepriser gennemføres først til foråret. Det midlertidige stop betyder en forsinkelse på tre måneder. Energinet skriver:

Tre måneders forsinkelse

Energinets vurdering er lige nu, at gasprojektet samlet set bliver tre måneder forsinket. Energinet og den polske partner GAZ-SYSTEM aftalte i 2018, at Baltic Pipe skulle være helt færdig i oktober 2022 og kunne transportere op til 10 milliarder kubikmeter gas årligt. Baltic Pipe skal sikre Polen adgang til norsk gas, så Polen bliver mindre afhængig af russiske gasleverancer.

– Vi arbejder nu stenhårdt på at færdiggøre så meget som muligt, så en stor del af den aftalte kapacitet står til rådighed til den oprindelige deadline, siger Marian Kaagh, vicedirektør i Energinet.

Se på nedenstående link, hvor i Danmark byggeriet gennemføres.

LINK: Energinet: Baltic Pipe

Mere om gasledningen og andre hede forbindelser mellem Danmark og Polen? Det vil vi gerne. Hvis du vil støtte os i det arbejde, kan du gøre det her økonomisk. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.

baltic_pipe