Arka Gdynia vandt hjemme over FC Midtjylland

  fc_midtjylland_arka_gdynia_fodbold_polennu

  Indmarchen på polske græs til fodboldkampen mellem Arka Gdynia og FC Midtjylland i tredje runde af Europe League. Foto: Arka.


  GDYNIA: Polske Arka Gdynia vandt torsdag over FC Midtjylland med en scoring i kampen sidste minut.


  Arka Gdynia kom foran FC Midtjylland i den første kamp mellem de danske og polske fodboldhold, om en plads i mændenes tredje runde af Europe League.
  Efter 31 minutters spil scorede de gule til 1 – 0, men bare to minutter senere udlignede midtjyderne. Bare tre minutter senere kom FC Midtjylland foran til stillingen 2 – 1. Nu var det pludselig polakkerne der fik travlt. Men den jyske lykke holdt kun tre minutter, da Arka Gdynia udlignede til 2 – 2.

  Scoring i sidste minut

  Danskerne sad på det meste af spillet i kampen – 60 procent af tiden, men i det 90. minut lykkedes det polakkerne at score til slutresultatet 3 – 2. Returopgøret spilles i Herning, og det er det samlede resultat af kampene, der er afgørende for hvem der går videre.

  Lokalrival Gdansk

  Gdynia udgør sammen med byerne Sopot og Gdansk det som man kalder for Trebyen. Området er på størrelse med Storkøbenhavn i såvel størrelse som antal indbyggere. Arka Gdynias nærmeste lokalrival er Lechia Gdansk.

  Der er returopgør i Herning den 3. august.

  Intet at tabe

  Før kampen sagde den polske træner om de danske modstandere:

  – Jeg ved ikke, om det kommer til at have nogen betydning, men vi har intet at tabe. Det ved spillerne også. Vi skal spille mod et hold, der har meget erfaring fra de europæiske turneringer, siger Leszek Ojrzynski ifølge klubbens hjemmeside, skriver bold.dk.

  – FC Midtjylland er karakteriseret ved disciplin, masser af løb og mod. Det er et kollektiv. Motorerne på holdet er af højeste europæiske kvalitet, og vi skal gå ind til opgaven og give 130 procent, siger Leszek Ojrzynski.