Auschwitz-Birkenau befriet for 78 år siden i dag

Auschwitz-Birkenau
Den tidligere tyske og nazistiske udryddelseslejr Auschwitz-Birkenau blev befriet i dag for 78 år siden. Arkivfoto.

OSWIECIM: Auschwitz-Birkenau blev befriet for 78 år siden i dag. Det er international Holocaust-mindedag i dag.


I dag er det international Holocaust-dag, og årsdagen for befrielsen af den tidligere tyske og nazistiske udryddelseslejr Auschwitz-Birkenau. Dagen markeres i lejren, der i dag er museum.

Polens præsident og statsminister har begge hyldet ofrene for Holocaust på mindedagen, og sagt at de kommende generationer skal sikre, at historien ikke gentager sig.

LINK: Auschwitz-Birkenau museum (engelsk)

(Artiklen fortsætter under)

Auschwitz-Birkenau

Dagen blev officiel Holocaust dag af FN i 2005. Den 27. januar blev valgt, da det var dagen for befrielsen af dødslejren Auschwitz-Birkenau i 1945.

Seks millioner døde

Seks millioner mennesker blev ofre for Holocaust. En tredjedel af dem var børn. Mange af de dræbte i Holocaust var polske statsborgere. I dag fejrer vi den internationale mindedag for Holocaust, skrev den polske statsminister i dag.

 

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

 

Støt polennu.dk og få mere viden

LINK: Støt polennu.dk og få flere nyheder