Belarus: Polen har krænket vores luftrum

Den polske viceudenrigsminister Pawel Jablonski siger at man skal tage oplysningerne fra Belarus med forbehold. Han vil nu undersøge sagen, siger han til Polsat News. Foto: Jørn Albertus.

WARSZAWA: Belarus anklager Polen for at have krænket det bellarussiske luftrum. Ifølge Minsk krydsede en polsk militærhelikopter grænsen.


Belarus anklager nu Polen for at have krænket det bellarussiske luftrum i Grodno-regionen, oplyser grænsemyndighederne i Belarus. Polens Charge d’affaires er indkaldt til møde i Minsk.

Minsk: Helikopter krænker luftrum

Ifølge Belarus, så krydsede en polsk Mi-24 militærhelikopter, grænsen i meget lav højde og fløj 1.200 meter ind i det bellarussiske luftrum og vendte derefter om og fløj tilbage til Polen.

Hændelsen skulle have fundet sted i Berastavic-området i Grodno-regionen. Belarus kræver en forklaring.

– Vi vil undersøge sagen, men vi skal forholde os til udtalelser fra Belarus med stor forsigtighed, siger viceudenrigsminister Pawel Jablonski til Polsat News.

– Hvad de bellarussiske tjenester siger, er normalt ikke sandt, og de har et politisk formål.

– Der er forskellige provokationer mod os, og vi regner med mange flere, ikke mindst de næste seks uger frem til parlamentsvalget. Det er desværre helt normalt, at Belarus og Rusland foretager sådanne handlinger, siger den polske viceudenrigsminister.

Krænkelser af luftrum eller ej? Hvis du vil have flere troværdige nyheder, så kan du gøre det ved at støtte polennu.dk. Vi har fravalgt at have en betalingsmur rundt om polennu.dk – vi vil nemlig gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark så meget som muligt. Hvis du også vil det – så kan du hjælpe os med den opgave, ved at støtte os økonomisk.

Du kan gøre det med et engangsbidrag på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et fast månedligt beløb – læs mere her.