Adam Michnik er en højt respekteret polsk redaktør og kandidat til stillingen som generaldirektør for de statslige georgiske medier. Arkivfoto.


TBLISI: Nyhedsportalen Georgien Online oplyser, at den berømte polske redaktør Adam Michnik er i spil som generaldirektør for Georgiens nationale medier.


Den fremtrædende og højt respekterede polske redaktør af dagbladet Gazeta Wyborcza, Adam Michnik, er kandidat til stillingen som generaldirektør for statslige georgiske medier, oplyses det fra Georgiens hovedstad Tblisi.

Georgisk bagland

Det er georgiske akademiske kredse og NGO’er, der har presset på for at få Adam Michnik til at lede de nationale medier.

Georgiens ombudsmand Sozar Subari siger ifølge de georgiske medier, at der har været gennemført jobsamtaler med Adam Michnik, og at den polske redaktør er interesseret i jobbet.

Demokratiforkæmper

Adam Michnik blev kendt i offentligheden, da han var aktiv i etablering af Solidarnosc i august 1980 og redaktør af Solidarnosc avisen. I dag er han redaktør for det anerkendte polske dagblad Gazeta Wyborcza

Læs mere om Adam Michnik på dansk her

Kendt i Georgien

Adam Michnik er ikke noget ukendt blad i Georgien. De seneste to år har han arbejdet som mægler for en særlig kommission, der skal sikre de georgiske medier pressefrihed, efter at myndighederne lukkede flere medier under konflikterne med Rusland i 2007.

10 august

Foreløbig er der ingen oplysninger om andre kandidater, men den endelige beslutning vil blive offentliggjort i Georgien den 10. august.