Besætning fra nødlandet fly hædres af Polens præsident

  Præsidenten_takker_besætningen_på_nødlandet_fly

  Præsidenten takker hele besætningen på Boeing 767 flyet fra LOT, der måtte nødlande uden landingshjul i Warszawa lufthavn. Foto: Wojciech Grzedzinski.


  WARSZAWA: Kaptajnen på Boeing 767-flyet fra LOT, der nødlandede i Warszawa i sidste uge, har fået medalje af den polske præsident.


  Polens præsident Bronislaw Komorowski tildelte mandag kaptajn Tadeusz Wrona en af Polens højeste udmærkelser. Tildelingen sker, fordi det var Wrona der nødlandede et Boeing 767-fly fra LOT i tirsdag i sidste uge i Warszawa lufthavn.

  Flyets landingsstel kunne ikke foldes ud, og kaptajnen måtte lande på ”maven” uden hjul. Det gjorde han sikkert, og 231 passagerer og besætningsmedlemmers liv blev reddet.

  En af de højeste

  Tadeusz Wrona har modtaget en særlig polsk officers orden, der er en af de højeste udmærkelser i Polen. Hans første pilot, Jerzy Szwarc, modtog Ridderkorset, for ’fremragende præstation i tjeneste hos staten og samfundet, for professionalisme og eksemplarisk håndtering af trusler mod menneskers liv”.

  Live tv

  Præsident Komorowski sagde mandag ved ceremonien i præsidentpaladset, at mange mennesker nervøst havde fulgt landingen på direkte tv. Og da flyet stod stille, var præsidenten glad for, at der var en “lykkelig slutning på den dramatiske hændelse”.

  Anklager undersøger

  I mellemtiden fortsætter anklagemyndighedens undersøgelse af, hvad der var årsagen til at landingstellet ikke kunne folde sig ud. I øjeblikket gennemgås optagelserne fra de sorte bokse.