Biebrzanski Nationalpark

__domr__der-i-forbindelse-med-nationalparken

Parken ligger i det nord/østlige hjørne af Polen op til den hviderussiske grænse og det er landets største nationalpark med sine mere end 59.000 hektar.

Parken ligger i den mest attraktive del af Biebrza-floddalen og er velegnet til foto og lydoptagelser af natur og dyreliv. Biebrzanski Nationalpark er omfattet af den internationale Ramsar-konvention. Link til Biebrzanski Nationalpark (engelsk)

Dyr Der er mange sjældne vand og sumpfugle, 235 forskellige slags rovfugle hvoraf 157 af dem yngler i parken. I foråret når Biebrza-floden løber over sine bredder, kommer der tusindvis af trækfugle til de store oversvømmede områder og hviler ud inden turen går videre til andre fjerne egne.

Polen største bestand af elge er i denne park og der findes derudover ulve, bævere, oddere og mange andre spændende dyr.

Planter I parken er der store sumpe- og moseområder hvor deres findes et unikt planteliv, med sjældne planter, træer og buske. Parken rummer Europas største områder med urørt mose- og tørv.

Ruter 18 vandreruter på i alt 500 km 3 kanoruter • Biebrza-floden 146 km • Floderne Jegrznia og Elk 72 km • Augustowski-kanalen 34 km 3 cykelruter på i alt 148 km 8 stier til naturvejledning og undervisning