Warszawa_stadion

WARSZAWA: Forsinkelserne på det nye nationale EM 2012 fodbold stadion i den polske hovedstad, koster nu chefen jobbet.

LÆS  Præsident: Polakker til valg søndag den 13. oktober


Det nye nationale fodboldstadion, der skulle have været færdigt allerede sidste år, og som endnu ikke har lagt græs til den første fodboldkamp, har fået ny chef. De massive forsinkelser har nemlig kostet chefen, Rafal Kapler, jobbet.

Fremtidssikret

– Selv om min deltagelse i det nye stadion er slut, er jeg overbevist om, at dette pragtfulde sted er fremtidssikret, og ikke bare et center for underholdning og kultur, men en rentabel og selvstændig forretning, skriver Kapler i en pressemeddelelse mandag eftermiddag.

Fyret af minister

Polske medier skriver, at det er sportsminister Joanna Mucha, der står bag afskedigelsen. Det er den planlagte pokalfinale på det nye stadion der var planlagt til i søndags, som måtte aflyses, der er den udløsende faktor for fyringer, skriver de polske medier. Det nye stadion havde ikke søgt de fornødne tilladelser, og derfor ville myndighederne ikke give tilladelse til den første fodboldkamp på det nye stadion.

Sportsministeren har meddelt, at Kaplers job bliver overtaget af Robert Wojtas, der har været næstkommanderende.

Bygget på rekordtid

Den afgående chef skriver endvidere i sin pressemeddelelse:

– Det nye nationale stadion i Warszawa er bygget på rekordtid – på 32 måneder, og det er blevet cirka 300 millioner zloty billigere end anslået i 2009. 12.000 medarbejdere har været involveret […] og vi har samarbejdet med mere end 1.000 virksomheder.

– Jeg vil gerne takke alle, der har været involveret i byggeriet, der er den største sportsinvestering i Polen til dato, slutter den afgående direktør.

LÆS  Polen fører suverænt på vejen til fodbold EM 2020

Åbningskamp

Åbningskampen til EM 2012 i fodbold spilles på det nye stadion den 8. juni. Det bliver en kamp i gruppe A mellem Polen og Grækenland.