Chopin har fået sit eget museum i Warszawa

  Det nye Chopin Museum ligger i Ostrogski Slottet på ulica Tamka i Warszawa, og er indrettet med udstillinger og en koncertsal. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Den polsk fødte komponist Frederic Chopin har fået sit eget museum i den polske hovedstad. Museet åbnede på hans 200 års fødselsdag.


  Et stort og nyt museum åbnede efter alle kunstens regler i Warszawa, mandag, på 200-års dagen for komponisten og klavergeniet Frederic Chopins fødsel.

  Åbningsceremonien blev overværet af blandt andre præsident Lech Kaczynski og hans kone Maria, ærkebiskop Kazimierz Nycz, ærkebiskop Jozef Kowalczyk og borgmesteren i Warszawa, Hanna Gronkiewicz-Waltz (PO).

  Polsk historie

  Præsident Lech Kaczynski sagde i sin tale, at Chopins nye museum er lige så vigtigt for polsk historie som museet for Warszawa-opstanden under Anden Verdenskrig er.

  – Disse museer er meget nødvendigt for Polen – for polsk historie. (…) Fryderyk Chopin Museum er en del af en politik, som ikke alle kan lide, men det er vores historie. Vi er nødt til at vise verden, vores identitet, og at vores historie ikke kun er krig (…), men også historie er også polske kultur, sagde præsidenten ved indvielsen.

  Koncertsal og udstilling

  Museet kigger i Ostrogski Slottet på ulica Tamka i Warszawa, og er indrettet med udstillinger og en ny koncertsal. Udstillingerne viser Chopins liv og færden gennem moderne multimedier.

  Udstillingen er opdelt i store sale om de enkelte trin i den verdensberømt kunstners liv.