Corona tal fra Polen: 241 smittede polakker

Corona Polen
Nyd forårs solen og varmen, for den kommende uge byder på frostgrader, oplyser IMGW. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

POZNAN: Dagens corona tal fra Polen: 241 nye smittede polakker. 62 polakker er døde, oplyser de polske myndigheder.


Dagens polske corona tal viser at der er 241 nye smittede polakker. Rekorden var den 1. april i år. Dengang var der 35.251 smittede polakker på et døgn. I Polen har man de tre varianter af corona; Gamma (brasiliansk), Delta (indisk) og Alfa som er den britiske variant. 90 procent af tilfældene i Polen har været den britiske variant.

Indisk alarm i Katowice

I Katowice er den farlige indiske variant (Delta) fundet, og myndighederne frygter at den kan få smittetallene til at stige i midten af juli, hvis den ikke inddæmmes.

I alt er 2.878.061 polakker nu blevet bekræftet smittet med covid-19. Af dem er de 2.649.184 blevet raske igen. De fleste tilfælde er konstateret i Poznan (28), Warszawa (25) og Lodz (23).

Moderat antal dødsfald

Antallet af døde polakker med covid-19 er moderat med 62 tilfælde i dagens tal. Den triste dagsrekord er 954 døde. Det var den 8. april. Det samlede antal døde er nu oppe på 74.688.

LINK TIL MYNDIGHEDERNE – FØLG CORONA-UDVIKLINGEN LIVE

Følg dagens corona tal med polennu.dk. Det første corona-tilfælde blev bekræftet i Polen den 4. marts 2020. Det første covid-19 relaterede bekræftede dødsfald i Polen, var den 10. marts 2020.

LÆS OGSÅ: Seneste artikler om corona i Polen

Mere corona nyt fra Polen på dansk? Vi har ikke bygget en stor, stærk og lang betalingsmur omkring polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med VISA, MASTER, Mobilepay og andre anerkendte og sikre betalingsformer.