Cyklen er det hurtigste transportmiddel i Warszawa

  Warszawa_cykler_Iben_Molgaard_Madsen

  Cyklen er ikke så udbredt i Polen som i Danmark. Men organisationer og myndigheder vil nu lukke polakkernes øjne op for cyklens fortræffeligheder gennem kampagner. Foto: Iben Molgaard.


  WARSZAWA: Selv om cykling ikke er udbredt i Polen, så viser en ny kampagne-test, at cyklen er det hurtigste transportmiddel i Warszawa i myldretiden.


  En polsk kampagneorganisation ’Et liv uden trafikpropper’ har gennemført en test, der viser at cyklen er det hurtigste transportmiddel i Warszawa i myldretiden, selv om der er meget få cykelstier i byen.
  .
  Kendte i dyst

  En kendt polsk racerkører Maciej Wislawski, en polsk motorcykelmester, Mateusz Korobacz og den polske OL-vinder i cykling, Jacek Bodyk, kørte fra Bialoleka-forstaden til Warszawa og ind til Kulturpaladset, hvor de blandt andet skulle krydse floden Wisla.

  Cyklen klarede turen på 33 minutter, mens både bilen og motorcyklen måtte bruge 37 minutter. Turen blev også testet med bus og Metro, som tog mere end en time.

  Den samme test blev udført på en kortere afstand i hovedstaden og viste samme resultat.

  – Vi vil vise veje til løsninger på trafikpropperne og vise hvad sker der, hvis vi skifter bilen ud med en cykel, siger Dariusz Wilk, der er talsmand for kampagnen, til det polske nyhedsbureau PAP.

  Pendlere fra Warszawas forstæder bruger i gennemsnit en time og tyve minutter til at komme på arbejde, og den polske hovedstad er en af Europas mest trafikerede