Danfoss-selskab i Vejle flytter produktion til Polen

  Devi_Danfoss_Polen_Vejle_polenn

  Devi Danfoss i Vejle flytter produktionen til Polen. Foto: Devi.


  VEJLE: Til foråret er det slut med at producere el-varmekabler i Vejle. Det Danfoss-ejede selskab, Devi, flytter produktionen til Polen.


  Finanskrisen og ny stram lovgivning for elvarme i Europa får den Danfoss-ejede producent af elektrisk gulvvarme, Devi, til at flytte sin standardproduktion til Polen. Det skal være med til at forbedre Devi’s konkurrenceevne på markedet for elektrisk gulvvarme, der er under stigende pres.

  Udenfor Warszawa

  Jobbene flyttes til virksomhedens fabrik i Grodzisk Mazowiecki i Polen. 20 km sydvest for Polens hovedstad Warszawa.

  Jacob Madsen, vicepræsident i Danfoss, beklager flytningen af danske arbejdspladser til udlandet.

  Forventet vækst udeblevet

  – Flytningen sker som et led i en effektiviseringsproces. Og fordi, vi ikke har opnået den vækst, vi havde forudset inden for specialløsninger som varme i fodboldbaner og gulvvarme i tog.

  Fransk nedgang

  – Samtidig forudser vi en general markedsnedgang i det vigtige, franske marked som følge af ændret lovgivning, der træder i kraft ved årsskiftet. Produkterne til det franske marked udgør en betydelig del af vores produktion i Vejle, siger Jacob Madsen.

  Vicepræsidenten understreger, at Danfoss ikke har planer om at forlade Vejle.

  – Vi beskæftiger i dag globalt 450 medarbejder (i Devi-delen af Danfoss, red.), hvor de 200 medarbejdere er ansat i Vejle. Heraf er cirka 40 medarbejdere beskæftiget med produktion af el-varmeprodukter, siger Jacob Madsen.

  Trist beslutning

  Trine Jørgensen, tillidskvinde for de timelønnede, kalder det en trist beslutning.

  – Der er medarbejdere, der har været beskæftiget i virksomheden i både 10 og 20 år. Så det gør ondt. Nu håber vi, at dialogen med ledelse bliver god, siger Trine Jørgensen.

  Hun nævner, at virksomheden ved den seneste fyringsrunde var gode til at hjælpe medarbejderne videre.