Danmark har fået ny ambassadør i Warszawa

Danmarks ambassadør i Polen Ole Toft. Han har været diplomat siden 1994, og har arbejdet mest med europæiske spørgsmål og EU-politik. Toft er 55 år, gift og har to børn. Her ses han ved et arrangement på ambassaden. Foto: UM/WAW.

WARSZAWA: Torsdag eftermiddag blev Ole Toft indsat som Danmarks nye ambassadør i Polen ved en ceremoni i den polske hovedstad.


I eftermiddag fik Danmark formelt en ny ambassadør i Polen. Det skete ved en ceremoni ved den Ukendte Soldats grav i Warszawa. Det er Polens præsident Andrzej Duda der godkender ambassadører.

Danmark Udenrigsministerium har udpeget 55-årige Ole Toft, som Danmarks ambassadør i Polen. Det er første gang, at Toft skal være ambassadør.

Polens præsident Andrzej Duda tager imod den nytiltrådte danske ambassadør Ole Toft i præsidentpaladset. Foto: Jakub Szymczuk.

Erfaren diplomat

Men trods debuten som ambassadør, er Ole Toft en særdeles erfaren herre i det internationale diplomati, og ikke mindst i det europæiske. Toft begyndte sin karriere i udenrigsministeriet tilbage i 1994 i Afrika. Siden har han arbejdet med europæisk politik hos Udenrigsministeriet, både i Danmark og i Bruxelles af flere omgange, ligesom han var Europa-rådgiver i Statsministeriet under Anders Fogh Rasmussen.

Siden maj

Ole Toft kom allerede til Warszawa i maj, hvor han afløste Ole Egberg Mikkelsen, der nu er ambassadør i Ukraine. Det var planen at Ole Toft skulle fejres fredag ved en reception, men den er som så meget andet aflyst på grund af corona-truslen.

Ole Toft er gift og har to børn. Han er jurist fra København Universitet.

Den Ukendte Soldats Grav i Warszawa i eftermiddag, da Ole Toft formelt blev Danmarks ambassadør i Polen. Privatfoto.
Danmarks nye ambassadør i Polen, Ole Toft, lagde torsdag eftermiddag en krans ved den Ukendte Soldats Grav i Warszawa. Foto: Matylda Maria Tamborska.

LÆS MERE: Altinget om Ole Toft

Har du lyst til at læse mere? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.