Danmark holder EM-fodbold træning hemmelig

EM_landshold_Morten_Olsen_EM_2012_EURO_2012_polennu

Morten Olsen og hans 23 fodboldspillere, holdt kun dørene åbne i 15 minutter tirsdag, for ikke at afsløre taktikken. Der bliver to åbne træningssessioner, hvor der er plads til 1.000 mennesker. Det kræver en billet, og man skal oplyse id-nummer, for at komme ind. Der tages ingen chancer med sikkerheden. Foto: Radek Krajewicz, polennu.dk.


KOLOBRZEG: Det danske fodboldlandshold havde kun dørene åben for presse og tilskuer i 15 minutter tirsdag.


Der står meget på spil ved EM 2012 i fodbold i Polen og Ukraine, og konkurrence i Danmarks gruppe ved EM er hård. Derfor lukkede den danske landstræner tirsdag dørene ved træningen efter 15 bare minutter.

Masser af fans

Landstræner Morten Olsen føler dog ikke, at han derved for eksempel holder fans helt væk fra træningen i polske Kolobrzeg, hvor lokalbefolkningen mandag ved landsholdets ankomst i Polen ellers tog imod danskerne på flot vis med masser af fans på tribunen, siger han til Ritzau.

Dum dødssynd

– Hvis du kigger på de andre holds træning, vil jeg sige, at vi i al almindelighed har været meget åbne indtil nu. Vi har også før lukket træninger op til vigtige kampe, fordi der skal finpudses og findes frem til den rette opstilling. Det et normalt.

– Det ville være en dødssynd og dumt at lukke publikum ind og så have større chancer for at tabe en fodboldkamp, siger Morten Olsen.

God stemning i lejren

Men der er god stemning på landsholdet, der bor på Hotel Marine, og blandt de 55 danske journalister der følger det danske landshold, som er indkvarteret på Hotel Sand i nærheden af Kolobrzeg stadion, siger troværdige kilder i byen til polennu.dk.

Regner med opbakning

Nicklas Bendtner regner med god dansk opbakning til kampene ved EM, selv om kun 9.000 danskere har købt billetter til de tre gruppekampe mod Holland, Portugal og Tyskland i Ukraine.

1.761 danskere vil være på plads mod Holland på lørdag, mens der vil være 3.361 til kampen mod Portugal og 3.456 danske mod Tyskland.

– For det første så kan jeg forstå på flere af mine kammerater, at det rimeligt dyrt. Det er ikke en billig rejse at tage ned og se landsholdet. Og hvis man samtidig har familie, er det nogle overvejelser, man må gøre sig.

Danskerne synger og hepper

– Vi er glade for de 3.500-4.000, der kommer derned. Det sætter vi stor pris på, og vi forstår også dem, der ikke tager af sted.

– Det er altid rart med danske tilskuere, og ligegyldigt om vi har få eller mange tilskuere med, så hepper danskerne altid og synger vildt, siger Bendtner.

DBU lejr

Høje hotelpriser har blandt andet gjort det til en dyr fornøjelse at rejse til Ukraine under slutrunden. I et forsøg på at få flere danskere med til EM har DBU oprettet en dansk fanlejr på en campingplads ved Lviv, hvor to af Danmarks kampe skal spilles.

Stadig billetter at få

Det er stadig muligt at købe rejser med fly, hotelovernatning, intern transport og billetter til de tre kampe med dansk deltagelse.

LÆS MERE
Sportsrejser: Pakketilbud til Danmarks kampe

LÆS MERE
DBU: Dansker-campen i Lviv