Danmark inviteres til filmkonkurrence

pris_vinder_gdynia_film_festival_2014_polen_polennu

For andet år i træk afvikles en kortfilmskonkurrence på Gdynia Film Festival. Foto: polennu.dk


GDYNIA: For anden gang nogensinde afholdes en konkurrence for amatører og professionelle filmskabere. Vinderen vil blive afsløret til årets Gdynia Film Festival i september.


Konkurrencen hedder Common Baltic og er en del af et kulturprogram i den baltiske region, som bliver arrangeret af Adam Mickiewicz Instituttet under Culture.pl. Første arrangement af lignende karakter tog sit udgangspunkt i Asien og Østeuropa, og nu er turen altså kommet til landende omkring det Baltiske Hav.

Den baltiske region

Fælles for de indsendte film er temaet. Kortfilmene skal omhandle kulturel identitet, samfund, historie eller udvikling med udgangspunkt i den baltiske region. De inviterede lande er Litauen, Letland, Estland, Finland, Sverige, Norge, Danmark, Polen og Island. Konkurrencedeltagerne skal være over 18 år og skal have sendt deres filmproduktion til Culture.pl inden den 25. august.

En unik invitation

Vinderne af konkurrencen kan se frem til en unik invitation fra festivalarrangørerne på den 41. Gdynia Film Festival. Det inkluderer foruden fuld partout-billet også film-workshops og et møde med festivalens svenskfødte protektor, Magnus Von Horn, der har instrueret kortfilm i 10 år.

Web-brugere stemmer hjemmefra

Normalt sørger en erfaren jury for prisuddelingen af henholdsvis guld, sølv og bronze, men i år har folkene bag computerskærmene også fået en stemme. De kan være med til at afgøre, hvilken film der fortjener en fjerde plads. En pulje af de 10 bedste vil forud for festivalen blive lagt op på den officielle hjemmeside, og herfra fra kan web-brugere, som ikke deltager i festlighederne, vise deres engagement ved at stemme på deres favorit.