Danmark og Polen har fået digitale tv-signaler

  I de polske byer Zielona Gora, Zagan, Warszawa og Poznan kan man allerede nu se digitalt tv. I 2011 er digitaliseringen landsdækkende, og omfatter bredbånd og mobil-tv. Arkivfoto.


  KØBENHAVN: I dag starter dansk tv med at sende digitalt. 1. oktober begyndte de første digitale tv-signaler i Polen.


  Fra i dag er det ikke længere muligt at se dansk tv med en almindelig antenne. Danske tv-kanaler er fra i dag stoppet med at sende såkaldt analoge signaler, som kan modtages med en almindelig stueantenne.

  Glidende overgang

  I Polen begyndte de digitale tv-signaler at blive sendt fra 1. oktober i år, og der blev samme dag udstedt officielle sendetilladelser og tildelt digitale frekvenser til de polske TVP1, TVP2, TVP Info, Polsat, TVN, TV4 og TV-Puls-kanaler.

  Chefen for kontoret for elektronisk kommunikation (UKE) Anna Strezynska oplyser at det digitale tv-signal allerede kan ses i og omkring flere større polske byer, bl.a. i Zielona Gora, Zagan, Warszawa og Poznan.

  Digitalt tv-boks

  Hverken i Danmark eller i Polen skal man ikke købe særligt abonnement eller nyt tv, for at kunne modtage de digitale kanaler. Det kræver dog en digital boks der forbindes til antenneledningen.

  Mobilt internet

  Udbygningen af det digitale sendenet udbygges til hele Polen, så hele landet skulle være dækket fra 2011. Når arbejdet er gennemført kan man se et stort udvalg af tv-kanaler, ligesom nettet giver bredbånds internet og gør mobil-tv muligt.

  Frem til 1. juli 2013

  Tjenesten vil blive udvidet til den resterende del af landet i 2011. Det digitale signal forsvandt i Danmark i nat, og det samme vil ske i Polen den 1. juli 2013.