Danmark og Polen samarbejder om digitale løsninger

  seminar-paa-dansk-ambassade

  Danamrks ambassadør til Polen Steen Hommel (længst til højre) deltog i seminaret hele dagen.Foto: Den danske ambassade i Warszawa


  WARSZAWA: Danmark og Polen har indledt et samarbejde, hvor de to lande udveksler erfaringer inden for områder som områderne e-administration, e-sundhed og e-borgerskab


  Den danske ambassade i Warszawa var i går vært for et seminar om digitalisering. Seminaret blev arrangeret i samarbejde med det polske Ministerium for Administration og Digitalisering.

  De overordnede temaer på seminaret var erfaringerne med e-administration og digitalisering i dansk og polsk perspektiv,
  og hvad der kan opnås inden for rammerne af det fælles communique mellem Danmark og Polen af 14. april 2015.

  Udvidet dansk-polsk samarbejde

  Det fælles communique var resultatet af et møde mellem den danske udenrigsminister Martin Lidegaard og hans polske kollega Grzegorz Schetyna.

  De to ministre aftalte et udvidet samarbejde mellem Danmark og Polen på en række udvalgte områder, blandt andet digital administration.

  De to lande vil blandt andet samarbejde om at modernisere den offentlige administration. Polen får desuden mulighed for at lære af de danske erfaringer med at skabe en effektiv, digital administration.

  Udveksling af best-practice

  På seminaret på den danske ambassade kunne deltagerne overvære sessioner med udveksling af best practice inden for områderne e-administration, e-sundhed og e-borgerskab.

  Oplægsholderne var en blanding af danske virksomheder, Digitaliseringsstyrelsen og højtstående polske embedsmænd.

  Adskillige polske embedsfolk fra diverse ministerier og styrelser vil deltog i seminaret.