Danmark vil fraråde alle unødige rejser til Polen

corona-test-polen
Tirsdagens corona-tal er høje. Næsten hver anden corona-test er positiv. Værst er smittestigningen fortsat i Warszawa. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.

KØBENHAVN: Smittetallene i Polen er nu steget så meget, at Udenrigsministeriets rejsevejledning torsdag, formentlig vil fraråde alle unødige rejser fra Danmark.


Danmarks Udenrigsministerium opdaterer rejsevejledningen hver torsdag eftermiddag på grund af corona-smitten. Opdateringen i morgen betyder, at Polen formentlig bliver ”orange” og kommer blandt de lande, hvor alle ikke-nødvendige rejser til frarådes. Antallet af smittede i Polen, gør at de normale grænseværdier nu er overskrædet.

Erhvervsrejser

Udenrigsministeriets rejsevejledninger er primært rettet mod danske turistrejsende. Erhvervsrejser er ofte nødvendige rejser, og erhvervsrejsende kan i så fald godt rejse til et land, som er orange.

Det er op til den enkelte virksomhed og medarbejder at vurdere, om en erhvervsrejse er en nødvendig rejse.

Begrundelse

I rejsevejledningen vil der torsdag eftermiddag formentlig stå: Vi fraråder alle ikke-nødvendige rejser til Polen, fordi Polen ikke længere opfylder kriterierne for lave smittetal i modellen for rejsevejledninger for EU- og Schengenlandene.

Bliv i Polen

Hvis du allerede nu opholder dig i Polen, kan du blive i Polen, indtil din ferie er slut. Du bør dog være særligt opmærksom på at følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/covid-19.

Ingen karantæne

I rejsevejledningen for orange hedder det endvidere: Du bør derudover lade dig teste for COVID-19 efter hjemkomst, men du opfordres ikke til at blive hjemme i 14 dage. Du bør være særligt opmærksom på at følge vores rejseråd i en tid med COVID-19 for at minimere risikoen for at blive smittet med coronavirus/COVID-19. 

Den officielle meddelelse ventes torsdag kl. 16.00.

LÆS MERE OM GODE RÅD TIL ERHVERVSREJSER HER

Har du lyst til at læse mere? Vi har ikke bygget en betalingsmur om polennu.dk. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Ethvert beløb er en stor hjælp. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00 – DKK 5.000,00  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.