Danmarks_udenrigsminister_mødes_med_Sikorski_i_Polen_2

Det bliver Martin Lidegaards første rejse til Polen som udenrigsminister, når han skal deltage i festlighederne i Warszawa i starten af juni. Foto. Danmarks udenrigsministerium.


WARSZAWA: Danmarks udenrigsminister Martin Lidegaard skal mødes med Radoslaw Sikorski under fejringen af 25-året for Polens første delvist frie valg.


Danmarks udenrigsminister tager til Polen den 3. juni for at deltage i fejringen af 25-årsjubilæet for Polens første delvist frie valg efter Anden Verdenskrig, der blev afholdt den 4. juni 1989.

Mødes med Sikorski

Martin Lidegaard skal deltage i Polens officielle fejring af jubilæet den 3. juni og vil samme dag mødes til et bilateralt møde med Polens udenrigsminister Radoslaw Sikorski. Det fortæller den danske ambassade i Warszawa til polennu.dk.

Vigtigt jubilæum

Det er et vigtigt jubilæum, som fejres i Polen den 4. juni. Polens første delvist frie valg blev aftalt under de såkaldte rundbords-forhandlinger mellem det kommunistiske regime i Polen og Solidarnosc bevægelsen, og valget banede vejen for Polens første ikke-kommunistiske regering efter Anden Verdenskrig under ledelse af Tadeusz Mazowiecki.

Det skete et halvt år før Berlinmuren faldt og var det første demokratiske gennembrud i de gamle Warszawa-pagt-lande.

Fejres over flere dage

Jubilæet fejres over flere dage i Polen fra den 2. juni. Den danske udenrigsminister deltager i festlighederne den 3. juni, men tager tilbage til København den 4. om morgenen.