Dansk darkrock-band spiller på festival i Polen

  silhuette-til-festival-i-polen

  Silhouette er et band med en fælles baggrund i Fredericia og Kolding. Foto: Silhouette


  SLUPSK: Det danske band Silhouette er blevet udvalgt til at spille UBC Charlotta Rock Festival, der finder sted i Slupsk i det nordlige Polen


  Det danske band Silhouette skal i de kommende dage prøve at overbevise et dommerpanel om, at det er et af de tre bands, der får æren af at være support for et af hovednavnene på den store polske rockfestival, Festiwal Legend Rocka, i juli måned.

  Festivalen foregår i byen Slupsk i det nordlige Polen, men allerede 12-13. juni skal Silhouette spille for dommerpanelet, der skal finde de bands, der skal varme op for navne som ZZ Top, Robert Plant og Santana.

  Stilen er dark rock

  Silhouette består af Tobias (lead vokal, bas), Tommy (trommer, vokal), Steffen (guitar, lapsteel, vokal) og Erik (orgel/keys, guitar, vokal), startede ud i 2012, da Tobias og Tommy mødtes og begyndte at skrive sange sammen.

  Det er et band med en fælles baggrund i Fredericia og Kolding, alle venner, som i Silhouette er samlet omkring en sjælerejse og en ide om, hvordan rockmusik skal lyde og fortolkes.

  Silhouette spiller Dark Rock, hvor elementer fra ikke mindst halvfjerdsernes samt også firsernes hårde rock og okkult/shock rock væves sammen til en personlig lyd og stil.

  Romantiske og melankolske melodier får kant af det groteske fra rockmusikkens uhyggelige og obskure ansigt.

  Debut EP til efteråret

  Bandets debut EP Die the Fire, der udgives til efteråret. Den blev indspillet en stormramt vinteruge ved den danske vestkyst.
  Bandets tekstlige univers, som bliver frembragt af en karakteristisk og dybfølt vokal, udtaler bandet:

  – Der er et helt univers, der omhandler de grundfølelser og kræfter i verden, vi som levende ’homo sapiens’ ikke formår at forstå – emner som det okkulte, kærlighed, sex, had, jalousi, glæde og kaos overfor orden – altså alt det, der gør os til mennesker, skriver bandet i en pressemeddelelse.

  Da nyheden om Silhouettes optræden i Polen tikkede ind, er bandet også i gang med at planlægge en tour i sammenhæng med den kommende udgivelse.