Dansk debat om valget i Polen på Danmarks Radio P1

  anna_werenberg_tv2_news_117
  Anna Werenberg deltog i LGBT-optog i 2005 i Warszawa. Arkivfoto.

  Cand.scient.pol med bachelor i polsk, journalist Anna Werenberg, polennu.dk er med, når DR P1 i programmet: Verden ifølge Gram – handler om det nye Polen og parlamentsvalget på søndag. Billedet er fra TV2 News forud for valget af Donald Tusk som EU-præsident, hvor Anna Werenberg fortalte om Donald Tusk. Den danske ambassadør i Polen, Steen Hommel, deltager også i tirsdagens debat på P1 sammen med lektor ved Syddansk Universitet, Søren Rishøj. Arkivfoto.


  KØBENHAVN: Tirsdag morgen er der live radiodebat på Danmarks Radio P1 om valget i Polen. En ambassadør, en journalist og en lektor taler med Steffen Gram.


  Tirsdag morgen er der under overskriften: Det nye Polen – fokus på Polen og det polske valg i DR P1 programmet: Verden ifølge Gram.

  Programværten, Steffen Gram, er tidligere DR-korrespondent i blandt andet Washington og Moskva, og redaktør af udenrigspolitiske radio og tv-programmer.

  Det nye Polen

  I DR’s egen omtale af programmet hedder det:

  En upåagtet europæisk stormagt er på vej lige syd for Bornholm. Polen har udviklet sig kolossalt siden jerntæppets fald, som ivrig tilhænger af EU og NATO. Men skepsis over for EU vokser – og det katolske Polen er ikke meget for muslimske flygtninge. Meningsmålinger viser et markant sving til højre før parlamentsvalget på søndag.

  Journalist, ambassadør og lektor

  Steffen Gram har inviteret journalist, Anna Werenberg, polennu.dk – Danmarks ambassadør i Polen, Steen Hommel og lektor Søren Rishøj, Syddansk Universitet med i studiet.

  Tirsdag klokken 9.05

  Udsendelsen sendes direkte tirsdag, den 20. oktober mellem 9.05 og 10.00, og kan høres efterfølgende på DR’s hjemmeside.

  HØR DEBAT
  Danmarks Radio P1: Verden ifølge Gram

  Kompetent vært

  Siden midten af 1970’erne har Steffen Gram rapporteret om udviklingen rundt om i verden for DR. I programmet: Verden ifølge Gram, bruger han sine mange oplevelser og møder med mennesker i alle positioner til at sætte udviklinger og begivenheder i perspektiv:

  – Jeg har rejst, arbejdet og fortalt om andre mennesker i snart 40 år. Og det er de mange skæbner, kriser, konflikter, sammenbrud og krige, jeg har oplevet, der præger mig – og som præger programmet, siger Steffen Gram.