Dansk Supermarked flytter bogholderi til Polen

  Netto_Dansk_Supermarked_Polen_Bjarne_Jensen_polennu

  Foto: Bjarne Jensen, polennu.dk.


  HØJBJERG: Den danske Maersk-ejede koncern, Dansk Supermarked, flytter bogholderi til Polen.


  Flere og flere større danske virksomheder udflytter flere og flere administrative funktioner til Polen. I går skrev polennu.dk om Flugger, der flytter til Gdansk – og nu følger Dansk Supermarked, der rykker en del af deres bogholderi til Polen.

  Den Maersk-ejede koncern – som blandt andet omfatter dagligvarebutikkerne Føtex og Netto – opretter et bogholdericenter i Polen for 25 af deres danske, svenske og tyske medarbejdere, skriver TV2 Nyhederne.

  HK bekymret

  I HK er man bekymret over, at det nu ikke kun er produktionen, der bliver flyttet ud af landet – men også kontorarbejdspladser:

  Bare en begyndelse

  – Vi er jo efterhånden vant til, at produktionen rykker ud af landet, men det er noget nyt, at man i vores branche nu også flytter kontorfaciliteter til eksempelvis Polen. Jeg frygter, det her er begyndelsen på en større udflytning, og at man også vil se Dansk Supermarked rykke andre dele af administrationen til udlandet, siger Gert Tostensson, der er fællestillidsmand for HK-personalet i Dansk Supermarked.

  Vil vokse i Polen

  Ifølge Dansk Supermarked sker det for at højne effektiviteten og holde omkostninger nede:
  – Vi skal jo løbende forsøge at hente de fordele vi har ved at være til stede i fire lande. Vi vælger at samle aktiviteterne i Polen, fordi vi i forvejen er til stede der og vil vokse dernede, siger Mads Hvitved Grand, der er pressechef i Dansk Supermarked til TV2 Nyhederne.