Dansk træner ser positivt på Polens chancer ved håndbold-EM

  lars-walther

  Lars Walther trænede det polske tophold Wisla Plock fra 2010 til april 2013. Holdet blev polske mestre i 2011, og som den første udlænding blev Lars Walther kåret som årets træner. Foto: Wisla Plock


  AARHUS: Polen har gode chancer for at komme videre fra den indledende pulje ved EM i håndbold, mener den tidligere danske træner for topholdet Wisla Plock, Lars Walther.


  – På en god dag kan Polen slå de fleste. Sådan lyder vurderingen af Polens chancer ved europamesterskaberne i håndbold fra Lars Walther, der tidligere trænede det polske tophold, Wisla Plock.

  Polen spiller i den indledende gruppe mod Serbien, Frankrig og Rusland. Tre af holdene går videre til mellemrunden ved EM, som spilles i Danmark fra 12. til 26. januar.

  – Frankrig ser stærke ud, men bortset fra det, virker gruppen rimelig åben. Rusland stiller med et svækket hold, så min vurdering er, at nøglekampen bliver mod Serbien, siger Lars Walther i et interview med polennu.dk.

  Polen spiller i Aarhus

  Polen møder Serbien på mandag i holdets første kamp i EM-turneringen. Polen spiller alle sine kampe i den indledende runde og eventuelle kampe i mellemrunden i Aarhus.

  Mange polske spillere har været med på landsholdet i flere år, og de kender hinanden godt.

  – Det bliver deres fordel. Efter hvad jeg hører, er der en rigtig god stemning i truppen, men Polen skal også leve højt på kollektivet frem for individuelle præstationer.

  Forsvaret er nøglen

  Lars Walther vurderer, at nøglen til polsk succes ligger i forsvaret.

  – Holdets træner, Michael Biegler, har haft stort fokus på forsvaret, og jeg synes, det står bedre og bedre. Hvis forsvaret og målmændene præsterer, giver det mulighed for en masse kontra.

  Lars Walther ser også klare forbedringer i det polske angrebsspil.

  – Under VM sidste år var angrebet ikke helt indspillet, men nu er der kommet mere flow og tempo på. Alt i alt ser det godt ud. Jeg tror ikkke, at Polen bliver europamester, men på en god dag, kan de slå de fleste, siger Lars Walther.