Dansk transport firma fortryder ikke polsk satsning

Transport
Thomas Greiff, direktør og medejer af danskejet Uno Transport Polska, er optimistisk efter etableringen i Polen, og han opfordrer danske virksomheder til at se nærmere på Polen som et fantastisk marked, siger han til polennu.dk. Privatfoto.

WARSZAWA: Det danske firma Uno Transport, fortryder ikke at de etablerede sig i Polen tidligere på året. Det har været en succesfuld opstart.


Det danske transport og logistikfirma Uno Transport etablerede sig i Polen i maj. Og det har de ikke fortrudt, siger direktør og medejer Thomas Greiff, Uno Transport Polska.

– Polen er et knudepunkt, når det kommer til transport i Central- og Østeuropa, og det kan vi også mærke. Vi oplever fremgang hver eneste dag, og sådan har det været siden vi begyndte i Polen med en selvstændig enhed i maj, siger Thomas Greiff til polennu.dk.

I Polen siden maj

Uno Transport Polska har siden maj tilbudt direkte transport mellem Danmark og Polen af stykgods og partigods samt hellaster. Selskabet håndterer også andet gods i koncernens trafik gennem Polen til andre lande, ikke mindst til Ukraine, hvor selskabet er en del af den omfattende nødhjælpstransport gennem Polen til det krigshærgede Ukraine.

– Det er ekstremt vigtigt at have et indgående lokalkendskab, når der sendes køretøjer ud på tværs af flere lande, siger Thomas Greiff. Selv om virksomheden blev etableret i år, så har direktøren selv boet i Polen i de seneste 27 år, og kom første gang til Polen i 1984. Han er født ind i transportbranchen, da hans far, og flere generationer i familien, ligeledes havde egen speditions – og vognmandsvirksomheder.

De første danske direktører

– Polen er et fantastisk land med mange muligheder, og det var der mange danske virksomheder der fik øjnene op for alle i begyndelsen af 1990’erne. Tæppeland, IC Companys, In Wear, Danfoss, Grundfos m.fl. var nogle af de første, siger Thomas Greiff.

– I midten af 1990’erne var vi mange danske direktører i Polen, men sådan er det ikke længere. Polakkerne er dygtige, og mange danske virksomheder har i dag ansat polske direktører. Vores fordel i Uno Transport er at vi på en plads har indgående kendskab til både Polen og Danmark og dermed rækker ud til og forstår to kulturer på samme tid, siger direktøren.

Det anslås at der er cirka 50.000 arbejdspladser i Polen i virksomheder der er danskejet.

Transport Danmark Polen
Direktøren for Uno Transport Polska, Thomas Greiff, har boet i Polen i 27 år, og han er født ind i transportbranchen har arbejdet med transport siden han var en ung mand. Arkivfoto.

Polen og transport

– Polen er et land med mange forretningsmuligheder, og det er med glæde jeg kan se at flere og flere danske virksomheder har fået øjnene op for det. Jeg håber at flere følger.

– Vi vil gerne hjælpe til hvor vi kan, og jeg ved at den danske ambassade i Warszawa, har en lang række specialister indenfor de fleste brancher, siger Thomas Greiff.

– Mine medarbejdere og jeg har alle arbejdet sammen de sidste ti år, nogle af os i op til 26 år. Så vi kender hinanden rigtig godt. De mange år sammen har resulteret i, at vi er blevet en god blanding af polsk og dansk. Vi kender den danske mentalitet og tankegang, som er værdifuld i vores samarbejde med kunderne, og vi har også et stort lokalkendskab, der lader os agere på det polske marked, siger Thomas Greiff.

– Vi prioriterer at give kunderne direkte personlige kontakter, de altid kan nå. Ved at få indgående kendskab til hver enkelt kunde kan vi skræddersy de rigtige løsninger til dem, uanset de potentielle udfordringer. Dette skaber en helt anden grad af fleksibilitet, og det er nøglen i vores service. Vi skaber det optimale produkt for kunderne fra start til slut, for kunderne skal føle sig trygge undervejs. Vi tager os af alt i forbindelse med transporter, og næsten uanset hvad det drejer sig om, siger direktør Thomas Greiff, Uno Transport Polska.

Uno Transport etablerede sig med domicil i Polen i Blonie ved Warszawa i maj. Uno Transport har kontorer i Danmark, Litauen, Letland, Ukraine og Rumænien, men tilbyder også transporter til og fra hele Europa inkl. cross-trade delen og dele af Mellemøsten og størstedelen af alle transporter er satellitovervåget.

LINK: Uno Transport Polska

Transport Polen Danmark EU
Uno Transport er en dansk virksomhed, der nu også har etableret sig i Polen med succes. PR-foto.