grzegorz_skorupski_film_adam_mickiewicz_gdynia_polska_polen_moerch_polennu
WARSZAWA: Polen invitere alle danskere til at deltage i en kortfilmkonkurrence, der skal handler om mennesker i området omkring Østersøen.

Polens kulturinstitut (Adam Mickiewicz Instituttet), Gdynia Film Festival (Polens største filmfestival), Gdynia Filmskole og Pomorskie regionens Filmfond inviterer borgere og filmfolk i landene omkring Østersøen til kortfilm konkurrence.

Fra 1 – 5 minutter

Emnet skal have noget med den baltiske region at gøre – det kan være om kultur, identitet, historie, udvikling, samfund, ferie og andet med relation til området omkring Østersøen.

Frist 25. august

Hvis man vil deltage, skal man tilmelde sig og indsende en film af en varighed på mellem 1 og 5 minutter inden den 25. august.

LÆS MERE
Eksternt link: culture.pl om konkurrencen

Deltager landene

Konkurrencen er åben for både professionelle og amatører filmskabere fra Litauen, Letland, Estland, Finland, Sverige, Polen, Norge, Danmark og Island.

– Vi håber at mange danskere med interesse for film vil deltage i konkurrencen, så vi får så mange baltiske udtryk som muligt, siger filmeksperten Grzegorz Skorupski til polennu.dk. Han har fornylig besøgt Danmark og Det Danske Filminstitut sammen med den kunstneriske leder af Gdynia Filmfestival, Michal Oleszczyk, der også er medlem af juryen til kortfilms konkurrencen.

SE BETINGELSER
Eksternt link: Konkurrenceregler

Fire priser

De ti bedste indsendte film bliver udvalgt af en jury, som senere vil uddele tre priser til de bedste. Som noget nyt uddeles der også en pris, hvor det er webbrugere der stemmer på deres favorit.

Vises på Polens største filmfestival

Filmene vil blive vist på den nationale kultursite culture.pl, og vinderfilmen vises på Gdynia Film Festival i september, hvor den samlede polske tv og filmbranche er forsamlet sammen med gæster fra hele verden.

Juryen 2016

Det er en stærk sammensat gruppe af polske filmeksperter, der er udpeget til at skal være dommere over de indsendte film. Her er gruppen der skal finde nominere de ti bedste kortfilm og siden uddele priser til tre af dem.

Leszek Kopec (formand) – direktør for Gdynia Film Festival og formand for Pomorskie regionens Filmfond.
Michal Oleszczyk – kunstnerisk leder af Gdynia Film Festival
Olga Wysocka – vicedirektør i Adam Mickiewicz Instituttet
Magnus von Horn – svensk filminstruktør bosat i Polen
Jerzy Rados – vicedirektør i Gdynia Filmskolen.
Grzegorz Skorupski – filmekspert ved Adam Mickiewicz Instituttet.

TILMELDING HER
Eksternt link: Gdynia Filmskole konkurrence 2016