Danske håndboldfans fik mere end en sejr med hjem

De danske håndboldfans Pernille Egvang, Mette Elbæk og Jette Laursen
De danske håndboldfans Pernille Egvang, Mette Elbæk og Jette Pilgaard foran VM 2023 medaljerne i Ergo Arena i Gdansk/Sopot. Foto: Lars Møller.

GDANSK: Danske håndboldfans fik mere end en semifinale sejr med hjem fra Polen fredag. De danske fans vil tilbage til Gdansk.


Danske håndboldfans fik en god oplevelse, da Danmarks håndbolddrenge fredag fik en sejr med hjem i semifinalen over Spanien. Kampen endte med 26 – 23 i dansk favør.

Fra Stockholm til Gdansk

Det var en særlig kombination af resultater, der betød at Danmark pludselig skulle spille semifinale i Gdansk. De fleste danske fans var i Stockholm, hvor det ellers var ventet at kampen blev spillet. Derfor var der også kun cirka 300 danske fan på plads i Ergo Arena, der ligger midt på bygrænsen mellem Gdansk og Sopot. Polennu.dk mødte nogle af dem, nogle af de mest kendte håndboldfans i de danske medier.

– Det har været besværligt at skulle ændre planerne, og pludselig købe fly mellem Stockholm og Gdansk, siger Pernille Egvang, der er en af Danmarks håndbolddrenges største fan. Hun havde sammen med veninderne Jette Pilgaard og Mette Elbæk, billet til semifinalen i Stockholm. Men der spillede Danmark ikke, og så skulle det gå stærkt med at komme til Gdansk i stedet.

– Vi fik skaffet billetter til semifinalen i Gdansk, så vi kunne følge de danske drenge, og det var godt vi gjorde det. Det var et brag af en kamp. Jeg var med til EM i 2016, hvor Danmark spillede sine indledende kampe i Polen. Den gang var vi cirka 6.000 danskere i Gdansk, og det var en stor oplevelse, siger Pernille Egvang til polennu.dk.

Hotel midt i byen

– Vi kendte en direktør fra et sportshotel dengang, og han skaffede os plads på et skønt hotel lige i centrum af Gdansk gamle bydel, Hotel Hampton Hilton. Det ligger i en bygning, hvor Polens største filmfestival – nu Gdynia Filmfestival – begyndte for mange år siden. Det opdager man hurtigt, fordi der midt i al den store luksus også er gamle biografsæder, filmplakater og de har endda stadig en biograf på hotellet – men der kom vi ikke. Et spændende sted og super god service.

LINK: Mere om Gdansk som turistby

– Vi landede fredag eftermiddag, og kørte direkte fra Lech Walesa lufthavnen og direkte til Ergo Arena, siger Pernille. Og sjovt nok, var det den samme chauffør som da vi var her i 2016, der kørte os ud til Ergo Arena. Det er et fantastisk sted, og der var styr på sagerne – polakkerne er gode værter, og vi fik mulighed for at hilse på VM-medaljerne og mange spændende mennesker. Og sikke da et brag af en kamp, den var alt for spændende, men det endte heldigvis godt til sidst, siger Pernille Egvang.

LINK: VM-håndbold 2023: Flere resultater

håndboldfans
Det var en alt for spændende kamp, siger Pernille Egvang om semifinalen mellem Danmark og Spanien fredag. Nu er de klar på lægterne i Stockholm. Foto: Lars Møller.

Historisk by

– Herefter gik turen ind til Gdansk bymidte, i den gamle fantastiske bydel. Her var humøret højt, og vi var en flok danskere der fejrede håndbolddrengenes sejr behørigt, siger Pernille. Og selv om både service og kvalitet er helt i top på byens restauranter, så er prisniveauet et helt andet end i Sverige. Vi så ikke meget af Gdansk denne gang, men jeg vil helt sikkert tilbage og se mange af de historiske steder der er i byen. Tankevækkende at det var her Anden Verdenskrig startede, og at Lech Walesa gjorde oprør mod russerne, siger Pernille Egvang.

LINK: Mere om Gdansk som turistby

– Nu er vi tilbage i Stockholm, og klar til finalen – så må de danske håndbolddrenge vise for tredje gang i træk, at de er verdens bedste. Vi har i al fald set pokalen i Gdansk nu, så vi ved hvad der venter drengene, siger Pernille Egvang til polennu.dk.

Tilbage til Gdansk

– Men turen til Gdansk bliver ikke min den sidste. Det er en helt utrolig by, og den har gennemgået en stor forandring siden 2016, hvor jeg var der sidst. Den gamle bydel er helt forandret, med en ny ø med hoteller og restauranter – og broer på kryds og tværs i den gamle bydel. Helt sikkert er det, at vi skal tilbage til Gdansk. Det er en helt fantastisk by at være turist i, siger Pernille Egvang fra Stockholm til Polen.

LINK: VM-håndbold 2023: Flere resultater

Pernille, Jette og Mette er formentlig de mest berømte danske fans af håndbolddrengene. De har været med hele vejen – også i Gdansk hvor de danske drenge vandt semifinalen.
Jette Pilgaard, Mette Elbæk og Pernille Egvang er formentlig de mest berømte danske fans af håndbolddrengene. De har været med hele vejen – også i Gdansk hvor de danske drenge vandt semifinalen. I aften var de også i DR forud for finalekampen mod Frankrig. Foto: PN Teknik.

Vi har ikke en betalingsmur – vi vil nemlig så gerne udbrede kendskabet til Polen i Danmark. Hvis du også vil – så kan du gøre det ved støt os økonomisk. Du kan støtte os med et engangsbidrag på DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Det vil være en stor meget hjælp – på forhånd tak.

Støt polennu.dk og få mere viden

LINK: Støt polennu.dk og få flere nyheder