Danske medier sjusker med dækningen af valget i Polen

  ewa_kopacz_dage_som_polsk_statsminister_kan_være_talte

  Polens statsminister Ewa Kopacz vinker til sine tilhængere. Søndag står hun til at miste sit flertal i parlamentet, men ikke af de grunde som store dele af den danske presse hævder, hedder det i dagens leder. Foto: PO.


  KØBENHAVN: Danske medier sjusker med dækningen af valget i Polen, der er mangelfuld og præget af danske fordomme om polakker, mener polennu.dk redaktør.


  Redaktør mener at dækningen i de danske medier af det polske valg er kritisabel. I en ledende artikel om det polske valg skriver polennu.dk redaktøren under overskriften: Vigtigt valg for Polen, blandt andet:

  Manglende research

  – Mange danske medier og deres kilder, omtaler tendenserne i Polen som en ny højre-drejning, andre hævder at polakker ikke kan lide muslimer fordi de selv er katolikker, og mange af de samme kilder hævder også at det er flygtningespørgsmålet, der har givet vind i sejlene til oppositionspartiet.

  Sjuskede påstande

  Men det er ganske enkelt noget sludder, skriver redaktør Jens Mørch, der afviser at flygtninge spørgsmålet er baggrunden for oppositionspartiets fremgang. Han begrunder sine anklager i dagens leder, og skriver blandt andet:

  Det er heller ikke nyt, at det nationalistiske PiS står godt i meningsmålingerne. Længe før flygtningestrømme blev et erkendt problem i EU-landene, fik partiet tilslutning fra over 40 procent af polakkerne. Siden er det gået tilbage, selv om PiS stadig står til at blive valgets helt store sejrherre. Og den udvikling skyldes formentlig flygtningeproblematikken, men med den modsatte effekt, af det som fremføres i de danske medier.

  Dansk problem?

  – Hvorfor skal danske medier simplificere og nedgøre vælgere i et af vort store nabolande, bare fordi vil selv har en primitiv og hysterisk tilgang til flygtninge og udlændinge spørgsmålet? skriver han.

  LÆS LEDER
  polennu.dk: LEDER – Vigtigt valg i Polen

  Polske forhold

  Den danske redaktør mener, at polakkerne næppe tænker på konsekvenser for samarbejdet i EU eller på flygtninge, når de sætter deres kryds søndag.

  Handler om penge

  – De vil bare gerne se nogle nye ansigter og have deres andel af Polens rekordstore vækst.

  – Det har den siddende vingeskudte liberale regering ikke kunnet levere, og derfor kan et systemskifte være på vej i Polen, skriver polennu.dk redaktøren i dagens leder.

  LÆS LEDER
  polennu.dk: LEDER – Vigtigt valg i Polen