Danskere kan brevstemme på ambassade og konsulater

Danmarks ambassade
Danskere kan allerede nu brevstemme til Europa-Parlamentsvalget den 9. juni. Det kan ske på den danske ambassade i Warszawa og i byerne Gdynia, Krakow, Lodz, Poznan, Szczecin og Wroclaw, hvor der er danske konsulater. Arkivfoto.

WARSZAWA: Danskere der opholder sig i Polen, kan nu brevstemme til Europa-Parlamentsvalget på ambassaden og de danske konsulater.


 

Danskere i Polen kan allerede nu brevstemme til Europa-Parlamentsvalget den 9. juni på Danmarks ambassade i Warszawa og på de danske konsulater i Gdynia, Krakow, Lodz, Poznan, Szczecin og Wroclaw.

Søndag, den 9. juni er samme dag, som polakkerne skal vælge deres medlemmer til Europa-Parlamentet.

(Fortsættes under)

Dato for valg til Europa-Parlamentet 2024

Hvem kan brevstemme?

Enhver vælger, der er optaget på valglisten, kan brevstemme på den danske ambassade i Warszawa eller et honorært konsulat. Der er ingen frist for, hvornår man senest kan brevstemme i udlandet, men er brevstemmen ikke modtaget i rette kommune på valgdagen senest kl. 8, kan brevstemmen ikke tælles med.

LINK: Mere om at brevstemme

Hvis man brevstemmer, skal man have pas eller anden legitimation med, f.eks. kørekort eller gult sygesikringsbevis. Der kan normalt brevstemmes fra mandag til fredag mellem klokken 10.00 og 15.00. Hvis der skal brevstemmes på et konsulat, skal man sikre sig en aftale forinden.

LINK: Danske konsulater i Polen

Danmark har 14 pladser i Europa-Parlamentet, mens polakkerne skal vælge 52 medlemmer til parlamentet for de næste fem år. 1. maj er det 20 år siden, at Polen blev medlem af EU.

Danske_ambassade_i_Polen

Brevstemmer eller ej: Vi har fravalgt at have en betalingsmur omkring polennu.dk for at kunne udbrede kendskabet til Polen mest muligt. Du kan støtte os i det arbejde økonomisk – det vil være en stor hjælp – f.eks. med et engangsbeløb på DKK 200,00 – DKK 500,00 eller DKK 1.000,00. Du kan også vælge et valgfrit engangsbeløb via MOBILEPAY 23435905.