Danskere skal lære om polsk miljø-venlig teknologi

  Virksomheder_fra_Polen_inden_for_miljø_venlig_teknologi_besøger_Danmark_2

  Flowair er en af de virksomheder, der deltager i erhvervsdelegationen til Danmark. Flowair er specialiseret inden for energibesparende opvarmning og ventilation og har siden opstarten i 2003 vundet en række polske og internationale priser og har ekspanderet deres virksomhed til 25 lande i Europa og Asien. Foto: Flowair.


  HERNING: Polske virksomheder er med, når Danmarks største landbrugsmesse slår dørene op senere på måneden. Her vil de præsentere polsk ekspertise inden for miljøvenlig teknologi og energieffektivisering.


  Byggeri af biogasanlæg, opsætning af ventilation og varmepumper eller skræddersyede systemer til affaldssortering. Det er noget af den ekspertise, som den polske erhvervsdelegation præsenterer på Danmarks største landbrugsmesse Agromek i Herning i slutningen af denne måned.

  Innovative polakker

  – Vi ved, at Danmark er langt fremme, når det handler om miljøvenlige teknologier, men vi ønsker med fremstødet at vise, at polske virksomheder også har været meget innovative på dette område de seneste år, siger Bartosz Switala fra Pommerns regionale udviklingskontor til polennu.dk.

  I alt deltager fem polske virksomheder i delegationen, der er udvalgt efter at være nogle af de mest dynamiske og innovative virksomheder inden for miljøvenlig teknologi og energieffektivisering i Pommern regionen i det nordlige Polen.

  Øget samarbejde

  – Vi håber at fremstødet vil munde ud i nogle frugtbare samarbejdsaftaler mellem virksomheder i Danmark og Polen, både i form af øget samhandel, partnerskabsaftaler og inden for forskningen på området, siger Bartosz Switala.

  De polske virksomheder sender både erhvervsfolk og forskere til Danmark, hvor de blandt andet skal mødes med danske kolleger for at udforske mulighederne for et intensiveret samarbejde.

  Seminar på landbrugsmesse

  Den polske erhvervsdelegation deltager på Danmarks største landbrugsmesse Agromek i Herning og inviterer under messen den 26. november til et seminar om erfaringerne med miljøvenlig teknologi i Polen. Seminaret vil fokusere på udviklingen de seneste år inden for energieffektivisering og grøn teknologi, de særligt gunstige vilkår for virksomheder i den specielle økonomiske zone i det nordlige Polen samt perspektiverne for udviklingen de kommende år for både polske virksomheder og udenlandske investorer.

  LÆS MERE:
  Profil: Seminar om polske erfaringer med grøn teknologi