Demokrati leder taget i løgn om penge

  mateusz_kijowski_kod

  Den aktive leder af demokratibevægelsen KOD, Mateusz Kijowski, har været lidt for aktiv når det gælder foreningens indsamlede midler, skriver de polske medier. Arkivfoto.


  WARSZAWA: Lederen af demokratibevægelsen KOD er taget i en løgn om indsamlede penge, som han har overført til sit eget firma.


  Lederen af demokratibevægelsen KOD, Mateusz Kijowski har godkendt og overført beløb på i alt 91.000 zloty, som er indsamlet blandt demokratihungrende polakker. Det afslører netmediet onet.pl.

  Aktive kampagner

  Sagen er meget uheldig for KOD, der i en lang periode har stået bag mange polakkers protester over de demokratiske tilstande i landet. Det er også KOD der lige nu demonstrere foran parlamentet Sejmen, til fordel for oppositionspartierne der har besat parlamentet. Imens er der bygget barrikader af politiet rundt om Sejmen.

  Frivilligt arbejde

  Mateusz Kijowski er tidligere blevet spurgt om han modtog penge selv af de indsamlede midler. Det har han altid kategorisk afvist, og understreget at hans indsats skam var helt frivillig og ubetalt. Så dermed er sagen dobbelt uheldig for lederen af KOD-bevægelsen. Men han har nu ikke tænkt sig, at trække sig.

  Uheldig dobbelt rolle

  Mateusz Kijowski erkender, at det nok er lidt uheldigt at være leverandør til en forening, som man selv er formand for, men han mener ikke han er uærlig. Beløbene skulle ifølge formanden være dækning for nogle it og hjemmeside services i til KOD leveret af et firma han har sammen med sin kone.

  Bestilt revisionsrapport

  Bestyrelsen i KOD har nu krævet en revisionsrapport om pengestrømmen i KOD. Kilder tæt på forløbet siger til polennu.dk, at hvis ikke der kommer nye eller rigtige gode forklaringer, så vil formanden blive afsat.

  Lederne af oppositionspartierne Borgernes Platform og Moderne Polen, som har besat Polens parlament, har også krævet en forklaring af KOD-lederen.