Demonstration foran Polens ambassade i København

  abort_polen_sorte_kvinder_protest_jens_moerch_polennu

  Det er langt fra første gang at der er demonstrationer foran den polske ambassade i København. Da Kaczynski-regeringen ville indføre en ny abortlov sidste år, var de polske kvinder i Danmark også i aktion. De omfattende protester fik dengang regeringen til at droppe loven på en weekend. Foto: Jens Mørch, polennu.dk.


  KØBENHAVN: Polakker i Danmark har indkaldt til demonstration foran Polens ambassade i protest mod Kaczynski-regeringens overtagelse af domstolene .


  Lørdag aften bliver der demonstration foran Polens ambassade i Danmark. Det sker i protest mod regeringens nye lovpakke, der afskaffer de uafhængige domstole i Polen og dermed en del af det demokratisk fundament.

  Polakker i Danmark

  Det er en gruppe af polakker i Danmark der har taget initiativet til demonstrationen. Deltagerne opfodres til at tage lys med, for at danne en lyskæde for den polske ambassade i Hellerup, Richelieus Allé 12. Demonstrationen begynder klokken 20.00 og fortsætter en time frem.

  I invitationen skriver arrangørerne: Lad os tilslutte os protesterne mod ændringer i det polske retssystem, der vil undergrave uafhængiheden af Domstolenes Nationalråd og domstolene, samt et forsøg på at fjerne alle dommere af den polske højesteret og erstatte dem med nogle, der er politisk nomineret.
  Lad os udtrykke vores mangel på samtykke foran den polske ambassade på lørdag kl. 20.00. Medbring gerne lys, så vi kan lave en lyskæde.

  LÆS MERE
  Facebook: Demonstration ved Polens ambassade

  Demonstrationerne finder også sted i mange polske byer weekend igennem, og i mange andre hovedstæder verden over, hvor der er mange polakker. Torsdag aften var tusinder på gaderne i de fleste polske storbyer. Alene i Warszawa skønnes det at mellem 100 og 200.000 mennesker deltog i protesterne.

  Polen tager forsider

  Den polske regerings hastebehandling af lovpakken betegnes som en demontering af demokratiet i Polen. De voldsomme protester i Polen er da også kommet på flere internationale avisers forsider, og kritikken hagler fortsat ned over den polske ledelse.

  SE OGSÅ
  Eksternt link: Independent

  EU-kommissionen har meddelt, at de vil tage skrappe sanktioner i brug overfor Polen, hvis lovpakken bliver en realitet.

  SE OGSÅ
  Eksternt link: BBC News