Den 26. Shakespeare festival i Gdansk er skudt i gang

Shakespeare Gdansk Polen
Shakespeare festivalen begyndte onsdag i Gdansk for 26. gang. I år er der også dansk deltagelse. Foto: Shakespeare festivalen.

GDANSK: Den 26. Shakespeare festival er skudt i gang. Der er dansk deltagelse i festivalen, der fortsætter til den 6. august.


Den 26. Shakespeare-festival er skudt i gang. Det skete onsdag i Gdansk. Under festivalen opføres der en lang række produktioner med Shakespeare. Der er bidrag fra Polen, Danmark, Italien, Norge, Tjekkiet og USA.

Shakespeare festival med talrige event

Arrangementets program omfatter mere end et dusin produktioner af Shakespeare-stykker af teaterselskaber fra Polen, Italien, Danmark, Norge, Tjekkiet og USA.

Festivalen der løber frem til og med den 6. august, byder også på talrige workshops, debatter, koncerter, udstillinger, stand-up comedys samt åbne øvelser og møder med kunstnerne.

Der er debat under temaet “teater i krigstid”, hvor de ukrainske teaterinstruktører Tamara Trunova, Tetiana Shelepko, Andrii Palatnyi og Rostyslav Derzhypilsky forventes at deltage. De vil dele deres erfaringer om de konsekvenser krigen har på teatret og kunsten.

Den Internationale Shakespeare Festival blev grundlagt af Jerzy Limon, polsk forfatter og oversætter. Han døde i marts sidste år af corona.

SE PROGRAMMET HER

Shakespeare-teater hædres for arkitektur og indretning

polennu.dk har ingen betalingsmur. Det er et valg vi har truffet, fordi vi så gerne vil levere uafhængige nyheder om vores naboland Polen, til så mange danskere som muligt. Hvis du vil støtte os i det arbejde, vil vi være dig meget taknemlig. Du kan blandt andet gøre det ved at donere os et beløb. Tryk på det beløb du vil støtte os med. Vælg mellem DKK 100,00 – DKK 200,00 – DKK 500,00 – DKK 1.000,00.  Når du har trykket på beløbet, bliver du viderestillet til vores betalingssystem, hvor du kan betale med Mobilepay, MASTER, VISA og andre anerkendte og sikre betalingsformer.